[勿助長代購勿提L’oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#110

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
洗頭水+dry shampoo要雙管齊下
洗頭水可以試下lush個big shampoo(如果冇漂染頭髮)
dry shampoo試下粉狀既eg lush, briogeo/噴既就oribe
batiste太重又唔算好吸油
利申唔係lush打手但佢既頭髮野係幾正
當然額頭要2-3個鐘就check有冇出油,
有就吸油補碎粉
我之前都係用lush
但佢不停請啲kol去event 又請佢哋去旅行就無再用

我依家用一個英國brand叫show beauty都好用
喺sf買的
唔乾得嚟又唔會太立
係唔係big sea salt shampoo? 點正法
310g大概用到耐?
dry shampoo如果唔係噴裝 係咪就咁用手𢲡再放上pat陰到掃?
你啲眼睫毛好長

咁briogeo都唔錯
9x%natural derived
香港都冇乜搵kol
不過lush係易買到
呢枝我都買咗 未開始用
之前想買m2 beaute 但好貴
成個髮根會蓬起左
但係因為我係用普通洗頭水洗完一次
再用佢Focus係髮根位
310g夠用3-6個月

係啊
粉狀主要用corn starch成份簡單
冇噴既咁易塞毛囊,質地都輕啲
lush啲頭髮嘢係正 喺美國都用緊但返香港就不買了
我認我係葡萄啲kol
夾彎佢掂唔到皮膚就好好多
同埋有可能係塊面出油 特別額頭嗰啲都會令水個陰更快油
有無人用過pola的護膚品?
天生幼頭髮 個頂勁塔
買黎試先用到半年又幾抵
thank you!!
乜依家d dry shampoo包裝咁靚
search左oribe又係勁靚
我仲停留緊係batiste
我夾彎好柒 唔襯
最近見到都想入手 但又唔知有冇效
想問下去印效果好唔好?
我係乾肌 好中意佢支洗面
淡淡天竹葵味老母都話好正
洗完d皮膚唔會感覺好緊 岩岩洗完面過完水個下滑滑地有少少保濕feel好正
有寫成份架 不過係日文
可以掉上google translate度既
佢cream同精華成份印係盒身 洗面就印係樽身
我本身一年先生得一兩粒暗倉所以佢既去印效果我就唔係點感受到
但試過有輕微敏感個時搽c60精華同cream上面會好舒緩
我試過間唔中夜晚無用支cream 又無話皮膚會變差咁
Canmake個支以前用過 搽厚少少就會眼睫毛起少少擦膠碎
我搽完直接訓 所以就不大影響
伏已中 經過一個月黎 EMAIL 係咁追問
YESSTYLE 網 終於收到我寄返比佢嘅有關錯誤產品
然後佢退款係退落佢個 購物信用額方式
而唔係退返落我個信用卡到
即迫我再係佢網站消費多次
唔想再係佢網站消費
但都退左$320 好撚嬲
香港係特別多劣質kol
不過啲人鐘意睇都冇計
拎少少捽係頭頂已經得
捽到啲鹽溶哂我就會洗
同埋我個人幾鍾意佢個味
可惜而家我漂頭髮
鹽會令到啲顏色快甩所以先冇再用
以前都用左4-5大盒
oribe幾貴下
但我覺得佢用量唔洗batiste咁多
重點係好香冇怪味
冇洗頭噴2噴就又香又爽
想問下有冇絲打用過create ion
或者有冇捲髮捧介紹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞