[勿助長代購勿提L’oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#110

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
我都覺得好好用
利申打手
By terry喎?
咁撚平?
係呀 賣晒而家冇左
佢而家仲有by terry碎粉 $37 咋
Costco成日有好野
9usd真係好平 早知我都去買
我去親costco都係買食物
上網買就得 鋪入面好難撞到
我今日忍唔住走左去買左成set
過一排包膠
用酸(果酸/杏仁酸), skinoren/differin, 搵人針清挑走

戒粉底液同卸妝油都好重要
我乾肌
第一次去鋪頭買個陣試tester覺得fine唔夠力
所以一直買都淨係要哂supreme無買過fine
夏天照用supreme
冬天濕度低個陣直頭要用physiogel
我覺得2支Cream Ok 好用
精華麻麻
精華我覺得ok啦唔算特別有驚喜 有敏感個陣搽上去感覺幾舒緩
佢夠潤但係補水力唔夠
moa支洗面我覺得就勁好用
次次Colourpop有折都買唔齊想要啲嘢
係唔係枝潔膚洗面奶?
絲打仲會唔會額外先缷妝再用佢
有冇絲打有用過luna/addiction粉底乾肌 (t字位小小出油+毛孔大) 想搵一款保濕小小有光澤感既粉底 遮瑕度低都唔緊要 呢種粉底會唔會好唔持久/易氧化?夏天到冬天用都ok?thanks
各位姊妹我地今日去中環買addiction
我想呀
想問下有冇絲用過addiction粉餅?好唔好用?我中性肌 秋冬會小乾 想搵個粉狀fdt用下 聽講會對皮膚好啲 muf個盒太樣衰外協買唔落手見網上好少review 所以嚟問下呢度嘅sis
買左碎粉 幾幼同hold得幾好
比lm好

香港人今日加油
My

Kylie lip kit買一送一 有冇人想一齊買?
Pat mcgrath剛出左盒mini 5色,5粒都好似係金屬色。ND 未試過,我岩岩買左04同埋cranberry,未到貨,但睇睇下04同TF honeymoon幾似。
有興趣
有無人用過la mer?好用嗎
混合肌
完全唔岩 太油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞