[勿助長代購勿提L’oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#110

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
尋晚大家樂一夜洗底
參照泛亞折扣飯事件
我得閒先打review
有幾樣嘢都回購過
但呢排好忙
Agger 我都好多都轉哂上網買
Unun腳係屋企又有得收件 又平啲 又唔洗特登出去比人serve
今日都不斷同fd講抵制sogo 抵制amika
留名等睇你分享
不再孔慌同dr wu會有少少相似
分開用唔好一齊用
不再孔慌+粉刺代謝同一時間用
維他命C係酸性嘅
所以有啲抄車
你自己睇住隔住用
就算唔免運都係2x港紙一次
可以接受既
三倍其實更啱易出油/夏天用

不老容顏真係for 40歲以上先有啲feel既我諗
但補濕其實又唔洗佢
都係不再孔慌正啲
夠架啦
幸福肌嗰枝好貴
synergie抵好多
個質地又易推好少就夠哂
咁洗唔洗買埋night?? 定係day 已經夠做?
你用不再孔慌係咪倒落手到再上面
我會敏感
night好貴
除非你真係好鍾意有油嘅眼霜
正常day夠哂
用完覺得唔夠保濕咪面霜推少少上眼
幸福肌面霜全部搽上眼冇問題
我到宜家都唔會搽眼既任何product,面既帶埋去眼就算
我有時候懶會會化妝棉
因為我一定會用化妝棉抹一次面
如果唔想用花水抹左一次先,就會直接倒不再孔慌
過左25歲條線,好不安
覺得要修護抗老
以前都一樣重視skincare,但係訴求都係清粉刺清暗瘡保濕就夠
依家仲要關心埋抗衰老抗氧化抗皺紋,唉

話說之前去左台灣旅行
有間酒店有自家製既skincare 都幾正
不過淨係係佢間酒店入面先買到,無得網購
咁我入支improveyes day 試下先
好期待15/8 眼唇卸妝開售,咁就可以連埋不再孔慌買
皮膚好,化妝真係易好多

我依家心中個排名係幸福肌 > Paula's Choice >>>>>> Caudalie

講起caudalie, 其實好d唔開心,佢係歐洲話自己cf
但係原來早幾年為左中國市場就係亞洲既產品變哂animal test
但係包裝都仲寫自己cf以前枉我仲成日係到推caudalie
留名等分享
Hello 尋人

7月19號應該有絲打喺到問過有無人有興趣join sf+
我係其中一個夾左$42

依家無咗你地個tg group
又無左login sf+個email同pw
絲打見字可唔可以加返我感謝
https://t.me/blplo
好似係我
tg咗你
Thanks
workbitch絲唔該你
想問下係咪即係最好分開幸福肌、demercept、dr wu用? 定demercept係可以配幸福肌或者dr wu用麻煩哂
唔知各位sis用緊咩定妝噴霧呢
想問有冇推薦噴霧? 我早前用過mac 同nyx 但感覺一般 mac噴頭好麻煩 nyx效果差
ps 如果我補防曬時用防曬噴霧,咁我係咪可以skip定妝噴霧呢一步?
我用緊missha 都幾好
手上嘅蜜粉餅就快用完
想問大家有冇推介嘅碎粉/蜜粉餅
利申: 混合偏乾 想要透明冇閃粉
Decorte 10號無閃粉
近排家事國事都好煩
好耐冇化妝
連番工畫眉都冇心機
加上又叫大家唔好消費
之前隻洗面用晒,本身用開Paula’s choice
之後求其落街買咗支肌研嘅洗面,見佢話有AHA+BGA

今日放假想上網睇吓嘢
請問大家去開咩網買嘢?
我只係用開asos, iherb(買過一次aztec clay)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞