[勿助長代購勿提L’oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#110

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
好燒呀!!!
要快d用哂手頭上skincare先得
有冇絲打用過幸福肌個客服服務 準唔準
想打個condition比佢建議返我用d咩
追追下br面霜post 比幸福肌燒到冚冚聲
我6月幾唔知做咩爆咗好多石頭倉
我自己就用佢黎處理
我響暗倉位日日厚揸
佢消左紅 平咗就薄上 加cream

想問有冇日常防曬好用?

有暗瘡fd介紹用shiseido藍色果隻話好薄,但loreal gp唔想幫襯
用過幸福肌透氣型,la roche posay都爆瘡
Avene試過上手都有d油
Shiseido loreal group
La roche posay就真係

btw 我依家用kanebo都幾好
薄同埋同我啲粉底都夾到
Avene 50定30
30唔油喎
邊枝唔識
avene d嘢我覺得好笠50更加頂唔順
In Orbis we trust

去台灣日本一定入三枝,啱啱好下年再去
萬寧交出CCTV比警方
不了

我自己用緊佢 翻工放工都無點黑無多班出黎
同埋無乜唔好嘅反應 算喺開心使用中
但成分有 紫外線吸收劑 呢點要注意下

我平時就 LM 控油做底再加佢
類似呢種色
傳唇膏時見到

好靚喎!請問係粉底定碎粉香港有入嗎?
但係笠唔笠呀?好怕厚既質地
有無人買左Pat McGrath 眼影盤?d閃既真係好靚,但啞光果幾垃我真係覺得好難用
想問塊臉有啲粉刺應該點清係最好
要敷水,我用過Albion 健康水同 origins 菇水、幾好用不過清唔哂
粉餅黎 但上面無顏色嘅
我買咗透明感嗰隻
無遮瑕/毛孔會修少少 (真喺好少)

我唔知香港有未
因為我咁啱搵人幫我買
有無絲打想夾買colourpop
宜家有25% off
想買sweet talk
就係唔笠 好快吸收先覺得唔夠力 哈哈
(以前慣左skincare要揸好多野先上妝)
fine好適合宜家咁笠嘅天氣
想問下bifesta 卸妝水會唔會好似micellar water 咁有細細粒子會傷皮膚?
包膠by terry mascara
一個頭兩種用法 有增長同增密
用增長個邊搽出黎好細長 條條分明
攞出黎個時要轉去增長個邊 唔係會太多product
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞