[勿助長代購勿提L’oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#110

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
香港咩地方有beauty blender買
120至180都有 好驚係假貨
Joyce beauty
或者你去beautylish買 佢用fedex都好快收到
巴黎草莓信唔信得過?120左右
呢個唔知但beautylish就一定真
碎粉好唔好用?
我未用過呀 我都唔用碎粉
全球巿場百份比應該高過大陸人
只要大陸人用,世人都不用。
大陸並不是個個都咁有錢
10億8億人都仲係窮人。
太長唔quote,唔該哂廢j絲
好有興趣試下
香港好似去到爛面先開比你食a酸
但我見美上美莊醫師都幾建議油肌 暗瘡肌食

workbitch絲去台灣邊間睇
係個到買過唇膏 但都幾肯定係假/次貨
小事我自己都貪靚
我又真係唔會
好多時都係朝早化妝夜晚返屋企都仲喺度我都唔知點解
不過可能有時會浮下粉咁 但甩到一噠噠又真係好少試過
不過我都買咗guerlain新出嗰個setting powder 試下
有冇絲打知香港幾時岀
Covermark打手
如果你好返用佢係冇問題
佢本身冇香料敏感既機會好低
我有聽過有人覺得佢臭
你可以試埋敏感嗰枝既sample
台灣宜家個trend係好多油已經會俾
臨床毛孔大 油 角質肥厚就已經可以低量咁食
因為太多油好易生蟎蟲,會導致敏感/乾/酒糟

我睇過邱品齊同學校醫院(台中市區最大嗰間)拎A酸
美上美淨係打laser
但我識人係打laser,見佢油就叫佢拎埋A酸食
都有人去睇陳皮
公價好似都係20mg 100ntd一粒,10mg 好似53ntd(呢個唔sure)
下星期去日本所以諗緊去買埋一直有用粉霜覺得幾啱用
咁多品牌可以揀 真係唔洗買佢
去日本梗係買suqqu 啦
仲買cdp
Suqqu抵玩過cdp
Beautylish啦fedex 3-4日
3-4日會用酸
夜晚可以試下
唔該絲打同workbitch絲
想問下如果額頭毛孔入面成日生黑色毛毛有冇辦法可以整走佢地,平時有做清潔去角質,但d毛毛依然不動如山
係咪有酸嘅成分就ok? the ordinary lactic acid得唔得唔啱嘅話即買dermacept/dr wu
唔該絲打
脫面毛
有冇絲試過orbis化妝水?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞