[勿助長代購勿提L’oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#110

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
有冇 cruelty free 又唔貴嘅沐浴露/洗頭水 推介?
想問workbitch絲
iherb上面幾隻ceramide supplements應該買邊隻好?
濕疹肌又好易周身痕想試下
救咗我一命 仲打算去試色就買
我用有閃粉果款 中規中舉
冇用差好多但用左好又似唔係特別正 (講緊乜野)
不過都算抵玩

就用完下一ROUND想轉其他碎粉 請問絲打們有冇推薦
冇香味佳 用緊有香味嘅野(除非花水)好易生粒粒
追過其他post見係asos買ordinary 用US版再見GBP俾錢係最平
啱啱試過 US版只可以用USD埋單
有冇巴絲知點俾錢先最平
路過鳩up下
我以前都係塊面成日癢
中哂生蟎蟲嘅徵狀
一直有用開台灣陳皮出嘅ezskin
個排佢出左枝抗蟎cream
用完真係變到唔會再癢同唔會係咁爆白頭
絲打可以留意下呢枝野
絲打有冇用過佢啲lotion?
請問大家有冇美白方法推介
塊臉唔知係太黃定曬黑左,望落好暗沈,氣息唔係咁好
平日有搽防曬有用 obagi c10,曾經覺得膚色均勻左但好似冇咩效了
煲檸檬薏米水 雖然陣味有啲似洗潔精...
但飲一排膚色就會亮左少少 冇可能話白幾度
冇啊 係水定乳液?有支化妝水未開嚟用 香港冇得買之後唔捨得用 驚好用冇得回購
我都對佢set護膚品勁有興趣 諗住遲啲凍少少先買 費時夏天用cream會太潤
佢啲產品有無列成分?佢效果咁勁又見到有人話一唔用皮膚又差番有少少驚
我諗住上amazon jp買
唔好聽佢篇文講既方法乜杏仁酸醫美
暫時最有效嘅都係特效藥

蟎蟲第一要止油,因為油係營養
戒粉底液好重要
洗面唔好一味用好多泡好似好乾淨嗰啲,揀冇皂基既會好啲
卸妝要用奶/gel,水都唔太建議,因為個角質層已經傷左
盡量要避免過多嘅介面活性劑接觸係皮膚到
真係好油食A酸會好好多

第二針對蟎蟲有效既係隻醫生先有嘅特效藥
叫Soolantra
當然我唔清楚香港嘅皮膚科醫生會唔會有呢隻藥/會唔會睇得出然後俾你用
香港既好墨守成規同冇乜耐性
又唔多update啲新資料
藥又俾啲代理/廠搞到貴哂

你都可以試吓上面絲打講既陳皮嗰隻cream
甚至飛轉台灣睇+機票都可能平過你係香港睇専科

角質至少要養3-6個月,要有恆心慢慢黎
俾啲時間
通常佢有新嘢出頭一兩日都會有八折
有冇絲打有一到夜晚pat陰就會又油又塔嘅問題
用過dry shampoo同頭油粉都冇用
到底係額頭太油定頭髮太油 係咪應該要轉洗頭水?
大家用緊邊隻洗頭水好用
我諗應該係睇1份既mg數揀
我會揀doctors best
但好似out of stock左
Life extension係liquid form
但我食開既都係粉狀好似doctors best咁
檸檬薏米水同食多啲奇異果
lush ?但我唔肯定佢算平定貴
iherb都好多
值得去睇下
你啲眼睫毛好長
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞