[勿助長代購勿提L’oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#110

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
我見台灣ptt網民話前者好持久
想試下+1

同埋佢有個補濕噴霧都好正咁
如果我上身用 溝爽身粉點睇
有諗過用哂就用cosme(日本) 集運返黎
但自己一個都幾金

雖然有時會搵 空姐代購買
(見佢幾順眼同交易幾舒服所以都幫親咗幾次)

可以
爽身粉即係滑石粉,好多碎粉都有
btw最好買埋iron oxide黃色同啡/黑/紅色
溝成膚色
唔係既話會好白
日本嘢唔想幫襯本地或代購
仲可以幫襯aeon, cosme store (hk), donki 可能都有,未去過暫時唔清楚 呢d都係日資公司

我自己去旅行果時就會大手入補充要用嘅嘢番哂香港

搭單問而家仲有冇kawaiiland
以前買日本貨好平
潤d應該係addiction
秋冬用幾好
夏天我覺得笠左d
中性t位有油肌
又係幸福肌包膠
原來已經用左三個幾月
支雙效深洗卸妝液好好用呀嗚呀
卸妝卸得好清爽,好乾淨又唔乾
支溫和無泡潔膚膠我用foreo洗,平時朝早用,好香,好舒服
用左咁耐無生粒粒,滿分
至於支抗氧化精華因為夏天真係太焗,所以夜晚冷氣用
朝早繼續用paula's choice niacinamide 無乜特別,都幾穩定
不過最近d 細紋都幾明顯,可能因為天氣,所以加左支好耐無用既caudalie sorbet cream, (佢唔係cf所以用完唔會回購了,但係照用哂先)
防曬保濕乳霜(透氣型)真係超級舒服,物理防曬終於搵到真愛
個 不老容顏保濕精華露 係好保濕,不過我覺得花水效果其實差唔多,所以精華露唔會回購

總結:皮膚係明亮左乾淨左,暗粒係幾個月先有一粒,連facial 都做少左好多,不過我d暗瘡印好深,無大改善,係有淺左少少既,諗緊試唔試幸福肌個高效美白,paula's choice 個維c精華。不過可能皮膚宜家好乾淨好明亮,d乾紋細紋現哂出黎,我諗緊要加d咩
Rt新版sponge唔好用
又係幸福肌包膠
原來已經用左三個幾月
支雙效深洗卸妝液好好用呀嗚呀
卸妝卸得好清爽,好乾淨又唔乾
支溫和無泡潔膚膠我用foreo洗,平時朝早用,好香,好舒服
用左咁耐無生粒粒,滿分
至於支抗氧化精華因為夏天真係太焗,所以夜晚冷氣用
朝早繼續用paula's choice niacinamide 無乜特別,都幾穩定
不過最近d 細紋都幾明顯,可能因為天氣,所以加左支好耐無用既caudalie sorbet cream, (佢唔係cf所以用完唔會回購了,但係照用哂先)
防曬保濕乳霜(透氣型)真係超級舒服,物理防曬終於搵到真愛
個 不老容顏保濕精華露 係好保濕,不過我覺得花水效果其實差唔多,所以精華露唔會回購

總結:皮膚係明亮左乾淨左,暗粒係幾個月先有一粒,連facial 都做少左好多,不過我d暗瘡印好深,無大改善,係有淺左少少既,諗緊試唔試幸福肌個高效美白,之前用paula's choice 個維c精華,但係夏天好笠。不過可能皮膚宜家好乾淨好明亮,d乾紋細紋現哂出黎,我諗緊要加d咩
cosme (hk) 啲貨好多都冇
aeon 我見鋪頭都喺香港代理入貨
donki藥妝位少 人好多 等荃灣開先去行
Google咗好耐搵唔到
記得好耐之前有絲打話100%pure啲礦物粉好好用 但我見佢有幾隻唔知講緊邊隻
最近成日唔瞓又壓力大又唔開心搞到皮膚好差

你想揾液體定粉體?
針清完一星期啲暗粒又出返哂嚟
真係已經唔知可以點救自己啲皮膚
你以前剃過?
日本嘢可以睇埋beauty ranking (mk 高氏大廈7 樓)
由店主fb, 店鋪fb page都全力支持抗爭者
不枉我做咗佢地多年熟客
岩呀 見到佢地日日post story都覺得無幫襯錯
以後就算佢貴過其他鋪少少都照幫襯佢
啱啱上去買左50隻con

開始爛面
右邊面
生5粒手指尾頭咁大左右嘅石油倉 (好硬紅)

自己臉面 好似唔識控制佢
有冇咩皮膚科醫生介紹呀? 我已經爛面爛咗好多凹凸洞出黎 好絕望呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞