[勿助長代購勿提L’oreal Group 第一頁有懶人包]化妝護膚品討論區#110

1001 回覆
24 Like 3 Dislike
做好抗氧化應該到30先需要抗紋
依家咁多唔同嘅醫美 唔驚啦唔好俾太大壓力自己

中國市場真係好吸引啲商家cls
不再孔慌同c10夾埋應該冇問題
但粉刺精華就唔得

dr wu都係自己用好啲
佢本身係propylene glycol base,c10都係glycol base
一齊用個感覺應該好奇怪好油好滑 但又唔係油
佢新嗰堆con好靚
買左好多隻色
我個人最鐘意the hope blue
iherb都幾好買啊
selfridges就多high end野
加一
順帶一提nyx係loreal grp
之前見到ig review話too faced既定妝都好用 我未用過
我朋友用makeup forever 覺得麻麻 唔會回購
出面都冇服務
9成西面ba
貼錢買難受就有
「和理非朋友請幫忙置頂」可罷用/罷買嘅化妝護膚品牌
https://lih.kg/1444134

出面見到呢個po
我覺得係機會spread俾之前仲係港豬但今次覺醒左既人
由我地身邊既人做起
遮黑眼圈嘅concealer有冇邊隻推介
一直用開nars
有冇人用過cdp kevyn aucoin
Cdp 好似都係乾過nars
ADDICTION
佛心定價 善心BA 優質產品 不舔共

缺點:得一間係中環

個人感覺 cdp好似最乾
ka同set定左嘅nars嘅感覺差不多
但三者真係得些微分別
佢地乾得嚟我唔識形容得太詳細

黑社會
addiction真係少數好似仲幫襯過
之前有間喺TST
唔知而家仲喺唔喺度?

不畏懼 不徇私 不對他人懷惡意呢??
好耐之前買 當時未睇連登之類 單睇youtube見多人用就試 之後知咗再冇買過
但too faced外國評價好似一般?
絲打覺得cdp定nars好
Mac fix+同muf支mist都係保濕比較多 噴咗係無咁易浮粉同乾 出油情況其實差唔多
反而係日本買咗呢支真係work

呢支真係防溶妝 係日本用咗兩日 第一日溫度32-33度 係街無冷氣熱咗一日睇埋live 無溶妝 出少咗勁多油
第二日朝早11點化完妝 出去行街曬太陽到兩點
跟住去機場delay最後半夜三點先返到屋企落妝
只係下巴浮咗少少粉 其他完全無甩過
係中間有用tissue印咗一次油但都無補粉
但香港真係買唔到,因為佢係壓縮氣體除咗搵人帶返黎都好難買到
諗緊sd email 去@cosme叫佢入貨黎香港賣
佢地個防曬粉底都好好用
addiction眼影
有冇啲分享網購優惠(外國/香港都得)既網站 ?

拋磚引玉先
畀少少參考你我中性t zone 位有油
cdp其實持久性好似好dd比較啱我
缺點:少色. 但普通香港女仔膚色夾到機會大
我個人覺得用掃上好似好d,用手難推dddd
優點:持久度,貴但質地come用dd
nars好似用得好快,有spf

警黑勾結,721,811
不意外
佢地仲為左蝗國市場特專登轉非cf牌子
好傷我心
秋冬粉底都幾好用
用緊粉餅同打亮液
做咩咁多負評
人愈大愈怕老
想d 皮膚firm d 毛孔細d
除左hifu 同無針 仲有哂選擇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞