美劇集中討論區 (30) Succession S2 | Euphoria | Handmaid S3

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
依套收視唔錯 分又算幾高
點會cancel呀
Handmaid個尾完得好靚
June同其他人聲東擊西嗰幕好震撼
啱啱睇完!

心底上我覺得Logan唔會俾shiv上
佢最信得過都係Kandall
你見佢今隻見佢同shiv one one前,佢拍左Kandall膊頭一下,俾我感覺係Son, be assured

Kandall頹mode幾正,坐人電單車尾笑到我

希望Shiv唔好以為坐定粒六,佢係叻女黎。
但道行未logan黎,有時聰明反比聰明誤
netflix唔係幾理套劇高唔高分
要有獎/有提名先有利用價值好似the crown呢d
如果話多人睇 呢套算冇乜noise 講都唔算多人講
promo又冇乜
唯一如果唔會cancel 都係因為比面fincher佢同netflix有交情
好精彩好多幕都好深刻
june叫其他人走先犧牲自己果下 雖然可能有少少老土但我都好感動
janine望住佢走 個樣驚訝到
其他人出現幫拖果度好熱血大家預咗一齊死個心態june苦笑
Prime Video過咗期lu
最後當然係追唔晒堆野啦

_ _ _ _ _ _ _ _
一陣2點 維園見
睇完fleabag 就cancel 咗
早排Spike Lee幫Netflix拍緊新戲
Shes Gotta Have it 都係被cancel
不過真係唔知收視係點
When They See Us, Dead To Me 呢2套感覺又好似唔太hit但美國好似好收得
所以如果冇收視/太小眾斬嘅機會好大
鍾意睇嘅真係要拿拿聲追咗佢
大把去page 1睇下邊套啱
未sub之前可唔可以睇到邊套劇有中字?
定係amazon original就一定有?
Mindhunter聽日播但已經冇乜聲氣
會唔會播完又cancel

好大機會
呢套cancel都唔會太可惜

喺Netflix黎講算係幾好睇果堆
S1播之前以為會係神劇,但結果係冇想像中咁好睇
班角色去到後期反而開始唔討好
主力都係睇個氣氛同班killer,氣氛拍得幾好就算普通謀殺都營造得幾不安
雖然劇情唔係好特別

但睇個勢都幾似會cancel
S2個預告好吸引
好似會多咗殺人,恐怖畫面
感覺上季係用黎鋪陳,今季先入戲肉
N字頭成日都忽忽地,真係cancel都不意外

S2應該好睇S1
重睇先醒起S1後尾越睇越嬲嬲地幾條友反哂面
Holden又自大 Bill又老屎忽
Wendy懶正直麻撚煩(明明開頭出場果陣好正 同佢地一齊返工就開始)
錄音果單野仲有件25仔同佢地一齊做緊野
仲有Holden條女 希望S2唔會再出場
點會cancel呀
promo又冇乜
唯一如果唔會cancel 都係因為比面fincher佢同netflix有交情
不過真係唔知收視係點
When They See Us, Dead To Me 呢2套感覺又好似唔太hit但美國好似好收得

fincher開國功臣之後又mindhunter love death robots
n年唔拍新戲 依家又幫netflix拍戲
但mindhunter我覺得明顯外國個勢都唔算勁
題材可能難sell啲 多文戲
食開netflix班人睇開主流劇/速食垃圾野未必識欣賞
追完又唔會有結局 睇睇下又cancel 追黎都唔知為乜
OA依家哂鳩咗我十幾粒鐘得個吉屌爆netflix個屎忽呀
mindhunter其實好高汁
係幾好睇,但老實講對比起出面其他真正高質果堆唔算好top
S2睇左半季 竟然覺得S1好睇啲
本身S1明明可以再好睇D有改善空間
但估唔到暫時會覺得S2仲差過S1

S1果陣堆killer訪問好睇好多
S2得son of sam叫有d睇頭,manson同其他都好普通
臨訓前睇一流

幾日都睇唔完一集
我apple tv 開有個類別叫中字類可以返去望下
OA 剩返3集未睇
諗起都嬲
開劇唔畀人完係咩玩法

好大機會

主力都係睇個氣氛同班killer,氣氛拍得幾好就算普通謀殺都營造得幾不安
雖然劇情唔係好特別

S2個預告好吸引

S2應該好睇S1
Wendy懶正直麻撚煩(明明開頭出場果陣好正 同佢地一齊返工就開始)
點會cancel呀
promo又冇乜
不過真係唔知收視係點

fincher開國功臣之後又mindhunter love death robots

S2得son of sam叫有d睇頭,manson同其他都好普通
臨訓前睇一流

幾日都睇唔完一集

就算S1都係一樣文戲多,但果陣d interview好正
even佢地查普通case都幾不安 有少少TD味
但今季d interview又普通求其 啲內容又回哂塘,有幾個interview睇到少少想skip
之前S1 interview scene未試過覺得悶

同埋S2 focus wendy同bill多過holden,但偏偏佢地兩條友d私生活都唔好睇
冇哂S1 bill同holden個火花
wendy條線幾無聊 好似冇野比佢做咁 明明個角色出場果陣幾有潛力
bill果度一黎煩膠 二黎個仔條線有啲為shock而shock
暫時睇左5集覺得跌watt 唔夠S1吸引not great not terrible
Prime Video過咗期lu
最後當然係追唔晒堆野啦

_ _ _ _ _ _ _ _
一陣2點 維園見
睇完fleabag 就cancel 咗
未sub之前可唔可以睇到邊套劇有中字?
定係amazon original就一定有?
我apple tv 開有個類別叫中字類可以返去望下

9月有兩套amazon劇有興趣
但又驚冇中字心諗sub完先發覺冇咪中伏

好大機會

雖然劇情唔係好特別

S2個預告好吸引

S2應該好睇S1
點會cancel呀
promo又冇乜
不過真係唔知收視係點

OA 剩返3集未睇
諗起都嬲
開劇唔畀人完係咩玩法

如果收尾收得算完整先比人cut都叫好d
咁撚大個cliffhanger 成件事睇到一半cut左都唔知為咩
仲要記得一開始係netflix自己話套劇有5季plan
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞