美劇集中討論區 (30) Succession S2 | Euphoria | Handmaid S3

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
Succession睇到S1E5
好鍾意D好mean地笑人串人既對白
Connor條女開頭睇以為係佢個女,跟住以為係老婆/女朋友,原來係雞
成日見到佢條女都覺得好似person of interest既Root
S2個預告好吸引
好似會多咗殺人,恐怖畫面
感覺上季係用黎鋪陳,今季先入戲肉
N字頭成日都忽忽地,真係cancel都不意外
中字好難搵搵左好耐先有 呢套都算熱門都冇乜人出中字

其實我星期二睇左,但唔知點解呢度好冷清冇人討論好似得c字頭絲打講過下係咪冇人睇

Kendall好慘,個樣頹廢到一個點,而且係咁比logan當狗咁撚,佢話乜就做乜,shiv同roman都睇佢唔起

我唔記得點解今集shiv咁嬲Kendall ,話咩破壞左佢個婚禮
雖然shiv係咁多個仔女入面似係比較聰明個個,唔知點解我覺得間公司最後唔會落入佢手,成日都凝住logan背後有野計劃緊,覺得shiv開心得太早

如果最後個successor 係Greg就好笑了留名等睇Greg上位
8.16 學界-Stand With Hong Kong聯手萬人集會!國際本土戰線會師!
「英美港盟 主權在民」集會
日子:16/8(五)
時間:8:00-10:00 pm
地點:遮打花園

(1) 英國確認中國違反《中英聯合聲明》國際條約;
(2) 英美國會各自制訂通過香港人權民主法案,制裁損害香港自治、自由、人權與民主的官員,如凍結他們的英美資產、禁止他們入境。

#反送中活動

一齊去支持攬炒巴打啊
16號上 大概幾點會有㗎?
Go go go
N個app都淨係寫16 August,應該香港時間一過咗夜晚12點就有?
呢d細節真係唔可以miss Gilead咁冇人性咁殘忍,下季睇佢慢慢仆街會好爽
Rita之前同Emily有冇咩交集
未睇晒handmaid第三集 有冇人可以劇透我知nick有冇死到
Succession睇到S1E5
好鍾意D好mean地笑人串人既對白
Connor條女開頭睇以為係佢個女,跟住以為係老婆/女朋友,原來係雞
成日見到佢條女都覺得好似person of interest既Root

啲對話好頂癮把口又賤,對身邊D人/屋企人又衰成日backstab對方
雖然好仆街但又覺得好鐘意睇佢地
條女成日懶有大志但其實比人包緊
跟著個真心膠痴線佬但Conner勁鐘意佢條女成日想走,但一諗起錢又死死地氣留低
Mindhunter聽日播但已經冇乜聲氣
會唔會播完又cancel

好大機會
呢套cancel都唔會太可惜

喺Netflix黎講算係幾好睇果堆
S1播之前以為會係神劇,但結果係冇想像中咁好睇
班角色去到後期反而開始唔討好
主力都係睇個氣氛同班killer,氣氛拍得幾好就算普通謀殺都營造得幾不安
雖然劇情唔係好特別

但睇個勢都幾似會cancel
S2個預告好吸引

S2應該好睇S1
重睇先醒起S1後尾越睇越嬲嬲地幾條友反哂面
Holden又自大 Bill又老屎忽
Wendy懶正直麻撚煩(明明開頭出場果陣好正 同佢地一齊返工就開始)
錄音果單野仲有件25仔同佢地一齊做緊野
仲有Holden條女 希望S2唔會再出場

好大機會

主力都係睇個氣氛同班killer,氣氛拍得幾好就算普通謀殺都營造得幾不安
雖然劇情唔係好特別

S2個預告好吸引

S2應該好睇S1
重睇先醒起S1後尾越睇越嬲嬲地幾條友反哂面
Holden又自大 Bill又老屎忽
Wendy懶正直麻撚煩(明明開頭出場果陣好正 同佢地一齊返工就開始)
錄音果單野仲有件25仔同佢地一齊做緊野
仲有Holden條女 希望S2唔會再出場

好大機會

雖然劇情唔係好特別

S2個預告好吸引
16號上 大概幾點會有㗎?
N個app都淨係寫16 August,應該香港時間一過咗夜晚12點就有?

好似下晝3點
Handmaid呢個finale真係睇到喊咗幾獲
依家睇人討論諗返起某d劇情仲係有少少想喊
機場嗰part?我都爭d喊咗

好多位都幾感動
由開始冇幾耐個細路女同june祈禱果度已經有少少眼濕
之後lawrence讀書/同june say goodbye都窩心
去到handmaid幫拖掟磚又開始黎料janine
後尾機場luke個反應 之後rita喊我都忍唔住
同埋最尾janine alma果班又返轉頭執返june都幾感動
如果june咁樣死咗 個finale都算好完美 額外再加10分
但應該冇事希望佢地呢幾個handmaid下季可以即刻join地下組織
唔好再返去做handmaid喇

開頭June flash back嗰d細節我睇完reddit再翻睇,唐氏同傷殘去喂狗加埋d慘叫聲,好撚癲
夫女重逢嗰吓真係話唔記得之前嘅生活係點,但一見番daddy就認到
好想知冇咗咁大批小朋友之後Gilead嗰邊d反應應該好多mathas都要死

唐氏果度我又係睇完討論再返去睇多次先留意到
成班人趕豬咁趕 屠房咁樣好心寒
見到好多人睇父女果part好感動 雖然我覺得有少少巧合
但rita果度真係即刻喊出黎
下季gilead一定發哂癲好恐怖
同埋可能正式開戰
呢d細節真係唔可以miss Gilead咁冇人性咁殘忍,下季睇佢慢慢仆街會好爽
Rita之前同Emily有冇咩交集

下季gilead應該極權到痴哂線大規模清算 諗起都驚
冇乜印象佢地同場過但應該知對方係邊個
no
但睇完3季覺得呢個角色唔存在都得
今集Serena都關佢事既
佢比人設計到可有可無到而加都唔知佢個身份補咩用
下季玩地下組織既話,佢應該好有用

面對強權,人地又有軍隊,又可以隨便殺人

又唔驚法律

到最後都係玩地下組織
未睇晒handmaid第三集 有冇人可以劇透我知nick有冇死到
no

麻麻地鐘意睇佢同june感情線但偏偏佔佢戲份7 8成都係同june
對上一次叫深刻d劇情係佢同eden果單野
今季同路人差唔多
no
下季玩地下組織既話,佢應該好有用

面對強權,人地又有軍隊,又可以隨便殺人

又唔驚法律

到最後都係玩地下組織

下季應該會影下佢喺chicago搞緊咩
但佢可以有咩用? 做軍官但啲兵都係幫gilead 叫唔郁
今季佢同swiss班人開會果part 我已經唔記得佢做過咩
不過Handmaid呢個finale真係完得幾靚
同期起步睇BLL Euphoria Handmaid
估唔到Handmaid完得最好

Succession: Season 2 Episode 2 Promo | HBO
https://www.youtube.com/watch?v=YnG48WWNWi8
星期1HBO新劇
The Righteous Gemstones: Invitation to Set | Meet the Gemstones | HBO
https://www.youtube.com/watch?v=Sj4FzcPUPys
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞