美劇集中討論區 (30) Succession S2 | Euphoria | Handmaid S3

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
香港有無?
反而對espn有興趣
Steve好正
Jonathan
香港好似出年定後年先有!?
就算有我諗都未必有ESPN
lookin' all sailor moon and shit

咁耐唔上水去咗邊
去發夢

個晚發夢荃灣斬人好彩岩岩番到屋企

發夢之餘小心啲得閒休息下返黎一齊睇劇放鬆
星期一果日勁到屋企都爭d返唔到
儲左好多劇未睇宜家抖下可以追番
岩岩先睇完stranger things
今季幾好睇節奏好快
同埋Maya Hawke好撚正

個晚荃灣我都係跑番屋企
原全無車走

冇睇ST
但覺得Maya Hawke個feel有d似Jodie Comer
爭啲玩到要徒步行高速公路
Maya hawke好撚似佢呀媽
超級DNA

唔係自己個區真係唔留太夜

之前見到佢首映D相 好
Stranger things淨係睇左S1
見好多人話S3好睇都想追返
但係應該會開The boys先

大家發夢真係要萬事小心留返條命先可以繼續抗爭(同埋睇劇)
套the boys 幾好睇
Karl Urban型撚到
homelander
睇左3集
Homelander開頭覺得好面善原來係banshee個男主角
染左金髮原全唔同feel

佢做奸角做得幾好
佢第一集最尾個個樣好撚寒

果幕開始比佢吸引咗
睇完
有心理準備最尾會變MV
睇落又覺得ok唔差
不過咁完法都幾open ended對rue黎講
話係flashback吸毒後又得 現實吸返毒又得

但睇完今集對jules都幾失望
咪又係rue自己chicken shit
都估到佢D道友心態,搵藉口又呢樣又果樣
jules無做錯到!!

跟佢走咪又係去返條anna度玩3p
jules明知rue份人咁脆弱咁鐘意佢
仲好意思完全冇掙扎咁直接講佢都鐘意anna冇眼睇
唔知話佢自私定坦白好
但jules唔覺得咁會hurt到人 其實好仆街
rue事實係有班屋企人要理 自己情緒又有問題
邊似得jules呢d咁自由乜都唔洗理
rue龜縮都係正常
唔搵anna都有第2個架啦,rue都知佢鍾意冒險,刺激
點會同你留係個shithole?理咩屋企人姐?
1家大細要你養咩?
唔好講到rue咁無辜啦,佢咪又係自己get clean,搵人做代替品,
自己痴埋去又要沉船
呢D劇個個都仆街黎架啦,唔係你屌我就係我屌你
包括rue自己,要我同情佢係無可能囉

你講到咁嬲做咩
冇話rue係聖人 但今集睇完公海係個個都屌緊jules
公海=reddit
Reddit係得幾類人
其中一種係真心
見到有條友係到提醒人
話jules is toxic
好似我唔知咁
見到咁多呢d人就知
點解 riverdale supergirl呢d劇咁受歡迎

因為大早已經幾多人話佢地唔啱一齊
不過之後全部人都rules rules rules
但今集都好明顯見到佢地唔適合發展落去
好奇S2會點講佢地

話唔話 可唔可以開始討論下succession冇人理
但好撚期待
你見我1開始係咁講 jules + nate
就知我點睇rules
前幾集rue做得好好
後幾集直情唔想睇佢

本身我係諗住播前一日先開始討論

nate咁撚仆街冇死到好失望囉 之前又流出話會死
佢本身咁多情緒病又躁鬱症又剩
冇特別鐘意佢但又唔會話好憎佢

播之前可以打下飛機吹奏下先
依家話S2仲正過S1
上個禮拜重睇完S1,嘩屌真係重睇都覺得最尾果幾集好睇到呢
ep10完果刻仲係驚嘆緊點解咁好睇
Nate同佢老豆
咁耐唔上水去咗邊
去發夢

今季幾好睇節奏好快

個晚荃灣我都係跑番屋企
原全無車走

冇睇ST
但覺得Maya Hawke個feel有d似Jodie Comer
超級DNA

可唔可以開succession先
nate身型係幾
可以

其實我仲未sub prime video
睇完了!!
反而覺得Jules係當rue係水泡啫
上集又暗示係more than friend,搞到我今集有d期待下!
MV 嗰part又冇乜反感喎,首歌幾正加埋final shot個open end

Handmaid 呢兩集唔錯!Waterford嗰到一估就知佢中伏,但硬係覺得Serena有d野又
咁耐唔上水去咗邊
去發夢

今季幾好睇節奏好快

個晚荃灣我都係跑番屋企
原全無車走

冇睇ST
超級DNA

可以

因為Succession好睇過the boys好多倍
雖然唔知啱唔啱你口味
可能頭一兩集會有d唔慣 但一路睇落去真係勁好睇

prime video睇落好似唔算好多劇睇同冇乜中文字幕
明明上集睇完最尾天台個痛苦樣
以為係jules one night stand完覺醒知自己都鐘意rue
跟住今集跑返去又有火花
但有d突發野搞到rue殺左nate
我以為係會咁發展
點知個finale竟然係佢話佢都鐘意個anna
仲要rue喺個月台崩潰 但jules都瀨低佢自己搭車走
估唔到係咁發展
我都幾鐘意個mv雖然一開頭夾口形唱果陣有d唔慣

handmaid呢幾集爆seed但下集已經係finale
waterford好on9呀但抵死
serena一早plan定哂呢單野跣佢等人拉
但一拉人果下佢都有少少驚青
Fleabag出書

‘Fleabag’ Book From Phoebe Waller-Bridge to Include Complete Scripts of Both Seasons
https://www.indiewire.com/2019/08/fleabag-book-phoebe-waller-bridge-scripts-1202163976/

Random House announced Wednesday that it will publish a book dedicated to the Emmy-nominated BBC/Amazon comedy-drama series, titled “Fleabag: Scriptures,” to be released November 5. The book will feature brand new writing from the writer, creator, and star, and will include full filming scripts of both six-episode seasons, as well as never-before-seen stage directions. Each season’s scripts will include an afterword from Waller-Bridge about the production process.

https://www.waterstones.com/book/fleabag-scriptures/phoebe-waller-bridge/9781529394801
咁識賺錢
想買
Game of Thrones' David Benioff & D.B. Weiss sign $200M overall deal with Netflix

去netflix好襯佢地好登對
今晚就開Succession

就係見prime video冇乜中文字幕所以一路無sub
見佢月費廿幾蚊都幾抵玩 好過係大陸網睇低清
Think Fast! with Phoebe Waller-Bridge
https://www.youtube.com/watch?v=nQexW1omrQ0

最尾

咁耐唔上水去咗邊
去發夢

今季幾好睇節奏好快

個晚荃灣我都係跑番屋企
原全無車走

冇睇ST
超級DNA

可以

因為Succession好睇過the boys好多倍
雖然唔知啱唔啱你口味
可能頭一兩集會有d唔慣 但一路睇落去真係勁好睇

prime video睇落好似唔算好多劇睇同冇乜中文字幕
今晚就開Succession

就係見prime video冇乜中文字幕所以一路無sub
見佢月費廿幾蚊都幾抵玩 好過係大陸網睇低清

Succession雖然成班主角都好衰格/無能,但越睇越過癮神劇
好耐都冇再試過線上睇
如果冇sub其他台 寧願dl好過喺大陸網睇
講開sub 黎緊追succession s2都係sub定hbo穩陣啲有得即日睇
呢套中字出面應該出得幾遲下
咁都諗到
btw, 肥左喎
其實可能因為咁先鐘意
oh baby baby it's a wild world
it's hard to get by just upon a smile..
好多回憶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞