美劇集中討論區 (30) Succession S2 | Euphoria | Handmaid S3

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
??佢唔係有男朋友咩?頭先ig先stalk完佢
星期一又係Euphoria day
下集已經係finale
點解好似啱啱先睇左幾集就已經要完
That 10 mins intro tho
Cassie deserves better
Lexi由細個開始已經存在感咁低

今集最鐘意detective果part好笑

I’m a genius 個度好搞笑

hey mom i'm a fucking genius忍唔住笑咗
同埋凌晨3點打比howard
detective rue好鬼痴線好搞笑
佢depress忍尿睇真人show再加查案睇到我

忍尿雖然投入唔到但都信現實應該會有人係咁
depress就都幾sad

查案好睇喎覺得今集最好睇之一係查案

Mindhunter | Season 2 | Official Teaser
https://www.youtube.com/watch?v=wIazdDw4tao
好想知個女人睇到咩血腥嘢

見有人話呢個女人係BTK老婆
(上季好多集開頭影佢日常 到最尾開始殺人果個serial killer)
Jules果part都好迷幻拍得好靚

Jules個啲迷幻全部都拍得好正
加埋啲soundtrack

睇MV咁
full soundtrack到底幾時先出HBO

佢哋入club個360° shot

入club打後全部鏡頭都
同黑妹跳舞閃黎閃去見到nate/rue
同埋唔同顏色呢度又係靚
認真睇會發現唔係純粹打唔同顏色燈,好似係每隻顏色都係唔同shot
*到

- - - -

The Boys 好似都OK
冇期望去睇反而有驚喜 估唔到幾好睇
同一個班底 Preacher睇左兩三集就冇興趣
呢套我反而有動力追哂

但出面依家開始吹奏話套劇勁好睇 imdb 9.x分果班係吹大咗
我個amazon prime得返半個月但仲有幾季野要追

但amazon 9月10月都有野睇
Black Friday續會就啱啱好

你prime有邊幾季野要追

好啦 睇完ep7 我又企返Rules
Rules

雖然jules迷幻偷食咗
但最尾天台個scenerules
不過繼續jules x rue x lexi 3T今集lexi個detective look都

依家lexi咁多fans 希望S2比一集佢
解釋下佢點解心理質素咁勁屋企環境咁差 又忽視佢 成日喺個妹陰影下生活
唯一best friend長時間當佢垃圾水泡
但佢仲可以咁正常咁nice發生咩事
成日吹奏路人Lexi

今集Jules講自己轉變/變性嗰part好似講番佢自己(hunter)d嘢咁

Lexi已經唔再係路人由背景空氣昇華做最受歡迎角色之一
佢真人都係鐘意女仔

之前見好多人話呢個係佢依家女朋友

但啱啱再睇下發現原來呢條女都係trans
細細個就知自己gay、came out,大個變性(同Jules一樣hormone therapy)
時序睇到好迷,一時又正常(番學查案),一時又depress(唔出房追show) 淨係知冇見Jules一個禮拜
唔記得哂d劇情, 係BTK個朵有少少印象
我都鍾意轉色呢個shot,前少少仲有影住佢同個fd一路上樓梯一路轉個shot,好難拍吓

每個shot都好俾心機拍,好高汁,唔怪之得拍咗成8個月
一口氣睇左8集the boys,係依個年頭睇依啲反超級英雄主義嘅片集,特別有味道

睇呢套劇反而最有興趣睇間公司背後運作點利用班superhero操縱個社會幾貼地
想睇呢啲仲多過主角班人報仇
下集已經係finale

hey mom i'm a fucking genius忍唔住笑咗

時序睇到好迷,一時又正常(番學查案),一時又depress(唔出房追show) 淨係知冇見Jules一個禮拜

我都覺
但我當佢一開始查案>破案>depress>煲劇忍尿>end 就算
有啲亂
我哋係講緊Lexi啊嘛?
Hunter呀
開頭以為查案同d藥同佢講嘢係幻覺,到零晨打比Lexi嗰下先知係真實

Mindhunter | Season 2 | Official Teaser
https://www.youtube.com/watch?v=wIazdDw4tao
好想知個女人睇到咩血腥嘢

見有人話呢個女人係BTK老婆
(上季好多集開頭影佢日常 到最尾開始殺人果個serial killer)
唔記得哂d劇情, 係BTK個朵有少少印象

好似差唔多每集播theme song前都會影呢條友一兩分鐘做d random野
但去到最尾果集見到佢殺完人之後事後

佢哋入club個360° shot

入club打後全部鏡頭都
同黑妹跳舞閃黎閃去見到nate/rue
同埋唔同顏色呢度又係靚
認真睇會發現唔係純粹打唔同顏色燈,好似係每隻顏色都係唔同shot
我都鍾意轉色呢個shot,前少少仲有影住佢同個fd一路上樓梯一路轉個shot,好難拍吓

每個shot都好俾心機拍,好高汁,唔怪之得拍咗成8個月

樓梯
好彩套劇拍得夠靚如果純靠劇情未必會咁hit

Rules

不過繼續jules x rue x lexi 3T今集lexi個detective look都

解釋下佢點解心理質素咁勁屋企環境咁差 又忽視佢 成日喺個妹陰影下生活
成日吹奏路人Lexi

今集Jules講自己轉變/變性嗰part好似講番佢自己(hunter)d嘢咁

佢真人都係鐘意女仔
細細個就知自己gay、came out,大個變性(同Jules一樣hormone therapy)
有啲亂

sor我一開始果句係講緊jules
我以為你話jules 所以繼續講jules
所以結論係...... Hunter依家鍾意女仔?
一口氣睇左8集the boys,係依個年頭睇依啲反超級英雄主義嘅片集,特別有味道

睇呢套劇反而最有興趣睇間公司背後運作點利用班superhero操縱個社會幾貼地
想睇呢啲仲多過主角班人報仇
同埋主角群繼續係肉身擋神先好睇

仲係睇到ep7
但其實homelander隨時飛過去一隻手指捽死佢地都得
下集已經係finale

我都覺
但我當佢一開始查案>破案>depress>煲劇忍尿>end 就算
開頭以為查案同d藥同佢講嘢係幻覺,到零晨打比Lexi嗰下先知係真實

查案果度應該係真Lexi似會陪佢傾咁多呢d野
但應該冇著果套衫

Rules

成日吹奏路人Lexi

佢真人都係鐘意女仔
有啲亂

sor我一開始果句係講緊jules
我以為你話jules 所以繼續講jules
所以結論係...... Hunter依家鍾意女仔?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞