美劇集中討論區 (30) Succession S2 | Euphoria | Handmaid S3

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
但見外國live緊
btw jules今集好似 ..rules
我決定今日唔上Reddit,Twitter 以防自己唔小心睇到劇透
見班人睇完個反應好失望 幾多負評
唔好太期待今集
係有少少,因為前面劇情發展係好意想不到
但今次我估到晒.....
不過D歌真係無得輸

見到有人話今集算係全季最失望
話全部野冇解決過 同埋最尾幾分鐘變左mv
今晚零期望返去睇下先

不過就算臨尾炒車都冇灰心
因為下個禮拜succession返黎喇
又唔覺係伏既,不過不失啦, 75分
拎返skins出黎講啦
如果你就咁睇S1,都係無頭無尾
最後tony比車撞完成班係到唱歌
仲要tony自己都唱埋random到仆街
要睇晒兩季,先係完整故事
可能我睇果陣係1次過睇晒兩季,覺得無野
追既話都可能會覺得伏
睇埋下季先算啦

啱啱睇左大半集 未睇哂
剪到好零碎,每part都cut到碎濕濕啲timeframe亂到乜咁
有d位都幾好笑 (開頭放火燒nate / maddy睇到條片個反應)
jules今集搞乜 點解咁自私ons完就話love anna
老老柒柒我覺得佢唔係鐘意rue 都係似best fd
不過佢明知rue鐘意佢都成日吊佢癮
btw幾鐘意nate崩潰果場戲

暫時睇完大半集結論: drunk lexi好可愛
The OA cancelled
啱啱先睇咗一半S2覺得今季正咗好多
一齊喪屌佢,屌到好似sense 8咁出結局

OA個plan仲有3季
唔想好似sense8咁草草收場
netflix依家揀劇d taste真係差到冇人有
完全唔識咩叫potential 成日中途斬劇以為好醒

如果HBO都會救劇就好OA咁特別既劇值得去HBO
Succession Season Two Is Merciless, Cruel, and Better Than Ever
https://www.vulture.com/2019/08/succession-hbo-season-2-review.html

‘Succession’ Season 2 Review: The Year’s Best Drama Is an Absurd Amount of Fun
Grade: A
https://www.indiewire.com/2019/08/succession-season-2-review-hbo-best-drama-1202163178/

Succession Review: Season 2 Finds New Ways to Make You Care About Awful People
Rating: 5/5
https://www.tvguide.com/news/succession-season-2-review-hbo/

睇個勢 如果今年最top
comedy係fleabag
mini series係chernobyl
drama應該係succession
Lexi今集好靚
Lexi 問佢家姐鍾意人果度我仲以為佢要走去搵Rue表白
Cindy Holland 個腦裝屎
但見外國live緊
btw jules今集好似 ..rules
我決定今日唔上Reddit,Twitter 以防自己唔小心睇到劇透
見班人睇完個反應好失望 幾多負評
唔好太期待今集
係有少少,因為前面劇情發展係好意想不到
但今次我估到晒.....
不過D歌真係無得輸

見到有人話今集算係全季最失望
話全部野冇解決過 同埋最尾幾分鐘變左mv
今晚零期望返去睇下先

不過就算臨尾炒車都冇灰心
因為下個禮拜succession返黎喇
又唔覺係伏既,不過不失啦, 75分
拎返skins出黎講啦
如果你就咁睇S1,都係無頭無尾
最後tony比車撞完成班係到唱歌
仲要tony自己都唱埋random到仆街
要睇晒兩季,先係完整故事
可能我睇果陣係1次過睇晒兩季,覺得無野
追既話都可能會覺得伏
睇埋下季先算啦

啱啱睇左大半集 未睇哂
剪到好零碎,每part都cut到碎濕濕啲timeframe亂到乜咁
有d位都幾好笑 (開頭放火燒nate / maddy睇到條片個反應)
jules今集搞乜 點解咁自私ons完就話love anna
老老柒柒我覺得佢唔係鐘意rue 都係似best fd
不過佢明知rue鐘意佢都成日吊佢癮
btw幾鐘意nate崩潰果場戲

暫時睇完大半集結論: drunk lexi好可愛
Lexi今集好靚
Lexi 問佢家姐鍾意人果度我仲以為佢要走去搵Rue表白

今集個look
kat果part 佢1999嗌上去果度cute到
佢究竟係咪鐘意rue幾時先開估
呢個眼神想點

下季可唔可以趁呢個timing lexi表白
之後jules比條女飛完返黎死狗咁搵返rue
但果陣rue已經同lexi
The OA cancelled
啱啱先睇咗一半S2覺得今季正咗好多
一齊喪屌佢,屌到好似sense 8咁出結局

OA個plan仲有3季
唔想好似sense8咁草草收場
netflix依家揀劇d taste真係差到冇人有
完全唔識咩叫potential 成日中途斬劇以為好醒

如果HBO都會救劇就好OA咁特別既劇值得去HBO
Cindy Holland 個腦裝屎

reddit追post見到話netflix會keep oa個版權keep 3年先會放
正仆街
未睇過套劇cliffhanger大到咁癲 但比人cancel
我有一秒以為佢會同Nate條新女hook up
嘩屌好鬼肥皂劇

但係..................好想睇
https://youtu.be/eyLXx9SwUXw

Hunter: their love still exists

Still have faith in Rules
睇完
有心理準備最尾會變MV
睇落又覺得ok唔差
不過咁完法都幾open ended對rue黎講
話係flashback吸毒後又得 現實吸返毒又得

但睇完今集對jules都幾失望

同埋有理由相信個編劇係睇完KE S2之後睇唔開
所以寫個咁既ending
好想睇佢地三角關係
同埋成日好多鏡頭影到lexi好留意rue
jules當rue兵咁款
要比個對手佢 等佢知rue唔係得佢一個
Jules今集d態度加埋anna果單野
btw
呢幕jules幾靚
大家都有amazing hair!
咪又係rue自己chicken shit
都估到佢D道友心態,搵藉口又呢樣又果樣
jules無做錯到!!
Jules係舞會個妝好樣衰 好似特登化到好黑人僧咁

的確今集佢係黑人僧既......
咁耐唔上水去咗邊
Jules係衰不過rue自己提出講完又係度扭黎扭去 真係唔好怪jules
希望jules盡快回頭明明見到Anne時諗起rue 都係貪anne新鮮同刺激啫

同埋有理由相信個編劇係睇完KE S2之後睇唔開
所以寫個咁既ending
大家都有amazing hair!

99% match

睇完
有心理準備最尾會變MV
睇落又覺得ok唔差
不過咁完法都幾open ended對rue黎講
話係flashback吸毒後又得 現實吸返毒又得

但睇完今集對jules都幾失望
咪又係rue自己chicken shit
都估到佢D道友心態,搵藉口又呢樣又果樣
jules無做錯到!!

跟佢走咪又係去返條anna度玩3p
jules明知rue份人咁脆弱咁鐘意佢
仲好意思完全冇掙扎咁直接講佢都鐘意anna冇眼睇
唔知話佢自私定坦白好
但jules唔覺得咁會hurt到人 其實好仆街
rue事實係有班屋企人要理 自己情緒又有問題
邊似得jules呢d咁自由乜都唔洗理
rue龜縮都係正常
係咪得我一個覺得jules無問題
基本上都唔覺佢真心鐘意過rue, 有少少more than friend姐
又無咩確立過關係

反而rue愈睇愈煩
https://youtu.be/eyLXx9SwUXw

Hunter: their love still exists

Still have faith in Rules
Jules今集d態度加埋anna果單野
btw
呢幕jules幾靚
Jules係舞會個妝好樣衰 好似特登化到好黑人僧咁

的確今集佢係黑人僧既......

jules深色頭髮唔靚
淺色先襯佢白金色&粉紅色頭
去發夢

個晚發夢荃灣斬人好彩岩岩番到屋企
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞