【戰術討論】金鐘對我哋不利,會否有更好據點?

1381 回覆
1828 Like 45 Dislike
西環,對準政權加升級
將遊行地點拉長去到中聯辦
咁可以將中上環納入野餐地點內?
有邊度仲衰得過沙田個路口
而家的共識好似係TST或者CWB?

有的快D開始呼籲,最好叫埋民陣轉場。民陣唔轉的話,我地要考慮自己轉同宣傳
Bump
斷市已經係無可能做到嘅嘢 因為有home-working呢樣嘢 根本斷唔到市
TST啦
其實宜家個戰術係要點
係要衝一啲方定係打遊擊好似接放工嘅idea咁
真真正正 來次佔中
投票?
TST
⚠️超大型野餐注意⚠️
有鑑於近日「集中地區野餐」被極黑城力圍堵清場,導致玩家損失慘重。有見及此,眾人有少少建議:
👉🏼於十八區同時遍地開花👈🏼原因如下
1. 分散敵方勢力。
極黑勢力配備水炮車3架、軍力3萬、好多唔同種彈
2. 迴響力大
政府話一個地方示威可以係暴動,成個社會一齊示威可以叫咩?革命

原因係近幾次大型野餐都集中係同一個地方進行,例如金鐘、上水、旺角、沙田,極黑勢力都可以由朝早佈置到夜晚,目的就係想包圍我地,將我地一網打盡。所以如果我地再集中地區,佢地都係繼續集中火力打同一個地方。

如果我地可以係自己嗰區講訴求:
1. 敵方得3架水炮車,射得去邊?
2. 軍力三萬幾人,30000人除18區=1666,頂盡2000人
我地人可以好多,加上熟自己嗰區,流動性高,容易be water。

唔係叫大家唔好去金鐘 而係去金鐘前或後都可以咁做

死守無意思 除非你想長守 好似2014金鐘咁🙃

我知道群龍無首係好可怕,但最可怕嘅係被動,所謂嘅Be Water,係主動、機動性高。

另外請謹記,香港人抗爭,係為7大訴求,不為洩憤。
- 全面落實雙真普選
- 永久完全撤回逃犯條例
- 釋放所有反送中被捕抗爭示威者
- 追究警察濫權
- 撤回暴動定性
- 永不實行社會信用評分系統
- 收回多功能智慧監控燈柱

有咩行動就去做,亦都請大家記住,能抗爭至今,全靠
不分化、不割𥱊、不篤灰
點解去到中段,分化越黎越嚴重?

手足請謹記,我地對抗嘅係極權,唔係人民
抗爭初心係主線,唔係打警察,佢地都係傀儡,打狗只係支線。

若721政府再不回應訴求,往後定必行動再升級,全城開花
Group Link
https://t.me/joinchat/Ezp5AVD5YuKcg8WTJOmezA
Group 廣播台
https://t.me/joinchat/AAAAAEYH6e7_NVh7Pbag4A
係轉場就要快d同民陣deal同埋宣傳
銅鑼灣
Bump
支持移師到尖沙嘴發夢!
真 佔中
lm
Push
其實搞機場真心諗得過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞