【戰術討論】金鐘對我哋不利,會否有更好據點?

1381 回覆
1828 Like 45 Dislike
文宣係後期先打
我相信冇人會先手打狗
一定係狗先咬人 只要佢地係先手就可以
原本要睇天琦嘛
Tst 多遊客既地方班狗會就住黎 同埋好多地方都走到
其實民陣集合七半到九 入夜做到啲咩?第二日又番工番學 點解唔晏就?
銅鑼灣優勝在於要走既路缐好多
要隱藏既地方好多
到時學黃背心
免費過海
陳雲:如果你要包圍、要集會,其實要選擇那些公共空間規劃比較古典的社區,而不是在新政府總部
https://lih.kg/1321193
尖沙咀

游擊一個鐘對一個地方,金鐘咁多要點不停走,走唔到米散,下次再黎過
中環
象徵意義: 舊政總 立會 (英殖時期)
天橋陣: 制高 遠攻 四通八達
ifc:避tear gas 水砲
交通:巴士 地鐵 船(冇咁易block)
其實我覺得時間都好重要,日頭多人出黎,搭車方便,一到夜晚半夜D人開始走,又開始難搭車,要打都係日頭好過夜晚
中聯辦有冇得諗?
樓上有巴打講過 好似會好危險
出黎係一件事,
開唔開大片係另一件事。
打陣地,比人攻城,
一來捉唔到對方得一個人嘅機會。
二黎,防禦工事不足又欠缺武器其實好易就被三兩野收工。
今次唔得咪等下次,
就好似你同班肚餓嘅人講有飯食,
等佢地準備好架生同心態等,但最後咩都無。
士兵又唔洗流血,都係一種狼來了戰術。
搵返啲建築物,行遊擊先可能贏。

小小打世紀帝國愚見,拉打至上。be water
唔希望次次都有手足受傷同比人捉。
西環呢?
一嚟就入hku
可以就中聯辦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞