【戰術討論】金鐘對我哋不利,會否有更好據點?

1381 回覆
1828 Like 45 Dislike
認同樓上荃灣係好地方

不過唔係721既據點?
越多大陸人既地方越有利,睇班狗咁多次既反應就知。
agger 呢啲泥講 太古城打游擊有優勢 不過會搞到自己人
大學正呀喂
匿入大學 D狗唔識分你係咪藍屍內地生
好易殺錯"良民"
中環啦 有天橋 又可以引班狗打爆香港核心 又好走 又有冷氣

借一借位

「拋磚」針對新城市廣場引狗入室事件,以後可以點保護同行者後路?
https://lih.kg/1321216
經駱克道入去華仁書院再行去跑馬地,走個時最容易係去南區
贊成,將金鐘變和理非主場
反其道而行
直擊西環中聯辦提案:

好處:
1. 係成個運動入面第一次直抽中國呢個萬惡之源,直擊問題核心,順手破除港人多年來『怕得罪中共』、『驚激嬲中央』嘅奴隸心理
2. 媒體畫面衝擊最大,比人睇到我哋脫離中國嘅決心(想像下大力舉香港旗英國旗),國際影響反響大
3. 附近民居密集有酒店,出唔到催淚彈同水砲車

壞處:
1. 民居密集,可能傷到途人,而且大量藍營廢老,隨時喺附近瘋狂影大頭
2. 中聯辦對面係西區警署+警察宿舍,基本上係軍火庫無限增援,入去嘅手足要有極高嘅覺悟,而且退路唔多,絕對係Endgame級數惡戰,人數裝備稍為唔夠就全人類攬炒
3. 警方為保中國面子,會以最高規格應對,當年本民前、青政想搞七一中聯辦集會,結果面對反恐級警力嚴密布防,最終連集會都不成

建議:
1. 好似包圍狗屋(睇睇有冇得申請不反對通知書),進行撚狗,玩連儂牆,玩字,舉香港旗,製造最大嘅noise,控訴一國兩制徹底失效,順便配合另一邊攬炒大軍進行緊嘅中英聯合聲明英國登報
2. 參與人數一定要夠多,仲要有好大嘅覺悟,一旦被拉,喺中共失威嘅震怒下,港共絕對會落重手控罪,所以呢個係決戰地,如果大家21號係想普通打怪未想打Boss嘅話,可以唔使揀呢度住
當日係和理非遊行
警察無理包圍
自然係係警察搞鳩市民

依家全世界都知721極可能流血
你仲要去D民居地方
即係你明知係危險 仲要將危險帶去民居
好明顯就係示威者搞鳩市民

我覺得大家應該起
安全、戰略價值、民意、政治目標
之間好好諗一諗同取捨
push
上水大家都知
沙田係好兇險 大家睇番檢討post就知
沙田最多玩光復
尖沙咀係good
同意
提醒番
721冇遊行
正想講!咁多斜路啲狗應該好易仆親
旺角可以一戰
灣仔去會展封死

年年書展有哂經驗
對家大大個總部係灣仔
中環lkf
旺角
當年旺角起義得幾百人打到班狗咁
今次我地有幾萬人

武器
旺角真係隨地都有架生
好過咁辛苦係金鐘拆鐵

利申打緊online game
打山戰守勢
提議中環內街 : 舊政總 舊立會一帶
既有據點(廣場)又有象徵意義
附近商店林立之餘 又夠窄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞