【戰術討論】金鐘對我哋不利,會否有更好據點?

1381 回覆
1828 Like 45 Dislike
全港7成出港島既巴士/van都係行紅隧/西隧
大半個香港出港島都要經尖沙咀同九龍站

真係封我驚D普通市民搶先於示威者打撚死D狗
傻 我哋分散嘅同時 警犬都俾人分散
我哋反而更加集到人
例如大家去返自己嗰區打
一嚟可以話返屋企路過
2嚟近民居
唔想篤灰
但經歷過近幾次夢境
我諗好明顯
突然諗到一個地方:荃灣市中心

當變種版旺角錦玩,要走可以向南去荃灣西站,向東去大窩口,向西去汀九
多天橋網絡係優勢
包圍沙田難度都算高
新城市都駁到好多地方
俾人包圍到新城市咁細既範圍
有無咩地方係更加易走 ?
唔衝班狗都會搞事 挑釁
5大訴求一定係大前題 但係目前係咪應該打散班狗先 同意打遊擊戰 金鐘暫時對我地黎講都好不利!! 其實班狗都係俾我地撚住走 我地去邊佢地就要去邊

大家要記得我地係打緊長久戰呀!!
Push
最大問題係d 和理非要不反對通知書

即係d 警察渣撚住時間地點呢2 個要素

天時 地利 人和

一日唔解決, 跟佢地game rule 已經自斷一臂
荃灣深藍
中聯辦
你去到做乜先
有冇諗過將d上水支那當盾牌
堅係
係荃灣番工
放lunch去邊都係廢老廢中屌示威撐警
TST
禮賓府
我講嘅分散幾個點打
例如 沙田大埔留係沙田打
屯元天打屯門
上水粉嶺打上水
然後 九龍打尖咀
港島打金鐘

一次打幾點 散又散得快
最緊要近自己屋企
其實有民居嘅地方係好選擇
當然我都唔想燒到居民個邊
黃埔都叫偏
去啲保皇票倉嘅區點睇
啲廢老藍絲唔俾黑警搞過唔會醒
一搞到民生嘢佢哋一定會反對
如果齋講721,金鐘應該都係鐵膽,一黎象徵意義,二黎要回應返遍地開花中段返港島金鐘重申訴求呢一點,三黎遷就返當日遊行。
既然選定金鐘,方向應該要諗下點樣係呢個場到利益最大化。
個人唔建議再入立會,並非入立會無佢意義,(如果要再入應該要有更好時機)而係當日必定有大批市民遊行完到金鐘,如果以我地個邊勢力黎睇,金鐘特別立會個幾幢大廈一帶,相信係我地勢力核心帶。我都幾有信心狗隻應該會比我地再入。佢亦無守既必要。如其係咁,不如張我地有攻力既勢向外發展,而且係要有流動性既。

利申:9up
要諗下唔係全部人都係勇武 好多都係和理非
但狗就係
咁樣分散啲力唔會平均到
第二係啲記者同市民 太多information太多focus
如果想係民居開
一定要得到大量居民長期支持
可能有啲都係諗住幫一兩次/見狗打人先先幫手

你成日係佢屋企樓下搞會失民意然後忽然間唔再幫你就好大鑊
都係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞