【戰術討論】金鐘對我哋不利,會否有更好據點?

1381 回覆
1828 Like 45 Dislike
金鐘照舊和理非,勇武雙線發展
同埋不如諗吓一清場退去邊同邊度可以 grp 番一堆人
有次啦,食飯,初頭約係金鐘,點知發現金鐘根本冇野食
就拉大隊行去灣仔啦
跟住我地就係灣仔過咗幾條馬路,發現,啊!去得灣仔,不如去埋銅記食飯,都好耐冇見過啲國內同胞
但有班人就嫌遠,留咗係灣仔搵嘢食醫肚
然後就有另一班人,去咗銅記食拉面~
推推推!!!真心唔好再金鐘,就好似打平原戰咁對方裝備強咁多一下打9散我地
港島有四環
分別係西環上環中環下環
可能係同到各地旅客宣揚香港,但封青馬嘅話要有錢有護照先走到(我方代價高又有出入境紀錄),再者對家可能封埋機場都未定。
我認為除咗揀區嘅戰略優勢之外
仲要顧及名正言順呢樣野

就算荃灣或者其他區係好打,但係以沙田嗰種宣傳方法好難會出好多人。因為香港人暫時教覺得金鐘先係重點。除非有其他好理由
知喇知喇,傾緊遊完行去邊個方向食飯
中環定老銅啊~~
金鐘燈柱裝左未
大家揾吓唔同政府合署有咩部門,可以揾佢哋求助?
如果真係要揀荃灣希望大家真係熟路:

我既主要考慮係大家可以點樣撤退,我既建議係咪撚上天橋,因為荃灣d死人橋係好撚焗同好撚窄的,d 狗唔駛做d咩我地就已經焗死同踩死左
意思係遊行隊伍由添馬公園出發遊行至維園?
係喎。遊行起點係嗰邊
不如向中環啦
咩啊- -港島區講乜鳩荃灣
尖沙咀多
地銅都係hysan, times, sogo 個幾個位多,其他正常
揀天橋一定唔會上天橋
地面撤退仲快 走嘅位可以有好多 好難全部封得曬
如果真係要揀荃灣希望大家真係熟路:

我既主要考慮係大家可以點樣撤退,我既建議係咪撚上天橋,因為荃灣d死人橋係好撚焗同好撚窄的,d 狗唔駛做d咩我地就已經焗死同踩死左

揀荃灣一定唔會上天橋
地面撤退仲快 走嘅位可以有好多 好難全部封得曬
東涌/機場有無得諗?
其實機場啱靜默遊行 舉多國語言標語 離港抵港兜圈行 唔搞你當make noise一搞你就全世界望住 不過唔可以 set防線唔可以守一定要極端和理非 如果唔係會面對反恐級數還擊
同埋裝曬cctv
LKF?

大把商人/鬼佬
無故整傷外籍人士睇佢地點兜
其實出嘅都係自己人
淺藍或者中立偏和理非都唔會出721啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞