【戰術討論】金鐘對我哋不利,會否有更好據點?

1381 回覆
1828 Like 45 Dislike
其實沙田如果無黑警
示威班人根本無野好升級
而家變左警民衝突咁
仲要係黑警主動開波
所以地點安全都好重要
到時金鐘等齊裝 要突擊先有用 尖沙咀 旺角 金鐘至北角同時間 一定要遊擊 唔好比太多時間佢佈處 HIT AND RUN 好重要
民陣既集會係
星期日晚上7時半至9時

如果仲係揀夜晚11點先黎打
抵輸
冇和理非係度 俾盡你1000個勇武

1000 VS 幾千
平民 VS 武裝

你同我講笑? 上過前線未呀你
依家主要兩大重點:

1.金鐘已經宣傳左一排,721必定大量人士直出金鐘,
如要轉地點必須考慮金鐘周邊地區。

2.如要轉離港島區如尖沙咀必須盡快準備文宣。
我冇野講
CWB

大坑可以走
或者經過跑馬地
你想表達咩?
唔駛今個星期就轉場架, 下星期, 再下星期, 大把機會
關於立法會其實仲有一點,
上次7月1可以入到去,除咗靠前線敢衝敢搏,
仲要因為當日遊行分散咗狗力,
令到晏晝有時間去衝,
就算係咁都仲要衝到夜晚先入到去。

雖然立法會未整返好,環境條件上冇之前咁難入,
但同時狗都會知道點樣拆局,
所以假設留喺金鐘,
大家一定要諗多幾步,諗得周詳啲。
尋日其實都好多路去到大圍火炭 但係狗一樣照封到?

不過我明白始終近金鐘有著數
除非唔要命直撞
唔係只會比人一秒爆窗拖出黎
我覺得唔洗轉 一開波直接打金鐘先
遍地開花 如果有咩事再出多次圍魏救趙

btw我係建議分3 4個點分開打
出金鐘嘅結局我已經親身體驗過好多次
轉尖沙咀仲有啲支那人同海港城玩下
其實最後就係封唔晒
然後狗被迫開路放一堆人走

新城市衝突個班人係真係最最最後走 / 根本冇走
光復屯門個遊行係有不反對通知書,
仲有唔係全部人都係勇武,
後面一大堆和理非兄弟姐妹back up ,
一冇咗不反對通知書好多和理非都會唔嚟,
同埋好多人覺得點解要申請不反對通知書,橫掂都開戰
但你調返轉諗,點解可以保障到大家嘅嘢都唔做,
一有不反對通知書係好難告得入,幫到好多俾人無啦啦拉既兄弟
冇咁多勇武呀
得番幾日要考慮轉場你文宣仲做唔做得切?
尖沙咀最大問題係你係邊度集人?而個位有咩意義
好多人係覺得要出師有名/目標清晰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞