【戰術討論】金鐘對我哋不利,會否有更好據點?

1381 回覆
1828 Like 45 Dislike
最不利因素係入夜冇皇管
上上次沙田入夜有市民可以幫手
令外國記者關注+凸顯警員暴力對待民眾

轉去其他地方更有力限制暴力驅散
市民一定反對暴力,進而影響警隊士氣
我冇野講
反而覺得同一地方唔應該衝兩次
狗狗選擇得棄守
一定係狗隻再上級既人決定
亦代表政府對立法會係可棄守既據點
而且同一地點衝第二次既意義相對冇咁強烈
因為我地破佢處既時候
做左好多未試過做既野
而家立法會都未修復
唔會有太多第一次未做既事俾大家選擇
由冇到有,同由少變多
個impact係有反差

個人應該揀一啲政府不能棄守既地方
更能對準政權
至於邊度,關你啲mon post狗撚事咩慢慢用狗腦諗啦
同時間又可以再破處

同二件第一次既事,比起一件事做兩次個印象好好多
金鐘真係唔建議
一係空擴任射催淚彈市民唔受影響
二佢地裝曬監控燈柱
Push
中聯辦
劍指中央
TST 幾好 可以走去尖東 紅磡 過海車
咩都有方法走 西鐵 東鐵 地鐵都有
但唯一 最大問題係 聚係尖沙咀意義係邊

又冇政府建築物 咩都冇
好似一班人冇目的 咁出哂黎 比人捉

同班狗 決一死戰 係尖咀緊係好
但係民陣call 人 完全說服唔到和理非去尖咀
拎到亞皆老街同彌敦道就有機會
高鐵 ?
尖東有利我地,路段長,警力難以絕對包抄。左面多橫街小巷,對面空礦容易散水
尖咀我覺得好過金鐘 金鐘點走呀大佬焗住畀人包
唔好on9啦
點室內遊行呀
你得幾百人就得
尖沙咀,銅鑼灣喇,攬多啲人炒
一定唔可以喺銅鑼灣海旁告士打道
你知啦,銅鑼灣海旁又有紅隧,又有香港仔隧道,仲有咁多民居同商業大廈
一個地方可以將幾乎半個港島癱瘓
中環
長期據點討論
https://lih.kg/1268157
On9 打緊仗
琴日沙田一役已經知居民係會支持
最近嘅民居係灣仔?
唔好咁Offensive先,就係我都冇洞見,
先開post等大家傾下嘛

同埋唔係話要室內遊行,但最好有室內走避嘅地方
金鐘最多係短暫攞彩 叫做有個象徵意義
但建議金鐘只做短暫游擊撚狗,預留路線撤到西環
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞