【戰術討論】金鐘對我哋不利,會否有更好據點?

1381 回覆
1828 Like 45 Dislike
金鐘無哂欄啦,去金鐘俾人打到仆街。去其他地方,俾街坊知班狗幾暴力仲好啦不割蓆!一於拉哂全部人落水
個日攻唔攻中聯辦?
九龍塘我覺得可以
千祈唔好制,行到你扯大蝦都未搵到路走呀

利申港島巴
今次民陣搞金鐘,
你將條線推去荃灣,點講都唔通喎
就好似沙田示威,旺角聲東擊西,
但旺角明顯唔夠人,比狗節節敗退
陳雲:如果你要包圍、要集會,其實要選擇那些公共空間規劃比較古典的社區,而不是在新政府總部
https://lih.kg/1321193

隔離po有討論(自行skip 私怨互屌)
但大家似係覺得西環地理麻麻地 因為窄巷

個人建議先到中環飲吓酒先
經過1/7 我唔會再相信呢類說話
連守立會都無人肯 無人肯入來
更遑論成立臨時政府?
梁繼平除哂口罩都無人入呀 d人仲keep住走
仲講咩入多次立會呀
但有象徵意義
而家嚟講 係最細
多人想去唔代表意義大
咁你覺得金鐘係咪一個好地方先。。。
我自己就覺得唔係
宜家無立法會要衝要守 仲去金鐘係?

金鐘就對準政權,但星期日邊有人返工,自己玩好無引
野餐就揀個方便入商場shopping,交通四通八達,又多居民一齊湊熱鬧既地方
最緊要係近民居又可以打室內戰
有冇啲已完嘅狗竇岩去嘅
唔好金鐘啦, 尖沙咀啦
但有錢人家人數少,成場運動嘅能見度就降低,唔似沙田咁,一大班居民除左睇傳媒報導仲可以親眼見證
一係西環,一係金鐘。象徵意義係好重要。再打沙田上水個d,就算打贏都無乜意思(先唔講根本就唔知點先算贏,搞完一輪根本點都係要走)
守得住尖東橋就確保到撤離路線
仲有制高點
咁你都可以係附近既中環或者銅鑼灣姐,
至少近近地,有咩突發晒都可以叫人黎支援,
上次愛丁堡完都去圍狗舍啦,
我係針對721,先話唔好簡荃灣姐

我當然唔反對之後簡荃灣開花啦
西環個theme 唔錯但冇乜位可以走
銅鑼灣我唔反對啦 尖沙咀都係
宜家首要考慮係地方好唔好
點都要降低受傷被捕機會
仲有暢運道紅磡繞道去黃埔(黃埔花園居民多)或者土瓜灣(有中華煤氣公司,唔可以催淚彈)離開
CWB多商店,廁所
剰係守方面已經好掂
Sogo,Times,Hysan d 廁所十分隱蔽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞