Samsung Galaxy 集中討論區 ( 54 )

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
唯有用到iphone 12,敢問巴打係用s10系列?有無慳電大法
條友愈黎愈煩膠
冇野搵野黎講
btw xperia 的確係 tso 做維修
而我上次去果到整 note9
態度好好喎
雖然話白卡佬講野痴痴地, 但佢其實錯唔晒
好似我個情況咁
我依家張實體卡綁左自動增值(HSBC)
咁我轉去smart octopus當然冇問題啦
但如果我想換機(轉牌子)咁我張八達通就只可以退
咁我就要再搞過自動增值 (hsbc轉卡好似只能填實體form)

另外我唔肯定可唔可以一張信用卡可唔可以同時自動增值兩張八達通
但就算得都一樣要填實體form
所以我有時會諗
如果張smart octopus係google pay搞咪幾好
要有實有慳電法。基礎就收觸像度減到1080p,個app有的話多設置為黑色背景嘅app(dark mode)。量可能插一張SIM卡用(但要用就辦法) ,留意邊啲app經常背後用data,盡量限制佢哋背景運行。

不過最撤底唔root adb打指令強制或删除多餘而又唔可以就咁dele嘅系統app ,尤其bixby嗰一大堆。少咗背景app,少用RAM就慳到電同少背景運行。
smart octopus 只準實轉虛唔準虛轉實
呢個係八達通公司問題

匯豐做 aavs 可以 ebanking 申請

每個人每間金融機構只可做一個 aavs
如果你用你 hkid 申請左一張
又想用同一張信用卡申請多張
第二張你要借第二個人 hkid
多謝,如果三星用家有多啲你咁理性,去想清楚對立相方講到過嘅野,唔好一嚟有先入為主。會係當中嘅嘈吵中搵到得著
我搵乜野嚟講?
你唔人斷章取義,你由斷章取義話我搵野嚟講。
你知道點解會被人斷章取義先追返個po 又唔知頭唔知路 先入為主人講你又講…
TSO幾時做埋三星維修代理?Synergy做得好好哋哋

你問吓TSO幫過代理維修嘅手機牌子用家,有邊個上CS無試過受TSO職員氣?
不過我都好歡迎TSO幫埋三星做埋維修…等你受吓都好
佢錯嘅位係佢要全人類認同佢嘅習慣

同埋其實smart octopus / 實體卡 根本唔係二揀一,我可以兩張都有 睇情況用
條友仲講唔夠三句就搬發夢出嚟、用政府嘅on9嘢嚟做例子,以為會增加自己說服力咁,唔認同佢嘅就俾佢屈到撐政府

呢種人當年雨革都見唔少,成日喺唔關事嘅場合亂講其實代表佢根本唔關心,純粹係扮嘢
其實多個功能喺到你鍾意用咪用,唔鍾意用咪唔好用 好似3.5mm咁咁你唔鍾意用有線咪照用無線有咩衝突,搞到好似堆ifan咁嘈
aavs係可以ebanking申請
但開通左之後好似得改金額同取消
三叔銀城個維修搬埋落 tso
應該係六月十幾號開始
我自己加在場見到既其他人
唔覺職員有咩氣喎
佢有佢既理據 我覺得理性討論就ok
事實上癡張白卡係機背真係最無敵既做法
利申:裸機同唔會咁做

而佢講既野都錯唔晒
好多人用慣用熟左d野就唔想轉
好似用慣iphone好少想轉android咁
佢想講既係samsung想做同一樣野(app/生活方面)
令到用家換機既時候都係諗返samsung
事實上不論後生定老一輩好多人都會咁

btw我係唔介意smart octopus同實體卡兩用
但我得1張信用卡做唔到兩張自動增值
而我又唔係samsung粉, 所以...
根本每個人習慣唔同
唔鐘意可以唔用
但人地用亦係人地既事
下,佢話用smart octopus係奴性喎,點睇都錯得離譜啦,佢只係一面倒否定smart octopus, 邊有理性
取消係打上八達通 hotline cut
其他野你入返 ebanking 睇
其實電話公司想你換機換返佢都好正常
要贏其他公司
除左靠硬件
就當然靠軟件
大把人係因為鐘意 ios 而用 iphone
所以咪話佢無論點
佢覺得啱就係啱
係,呢幾日睇到佢喺sony tw同呢個post啲對話已經睇得出

所以真係唔會再覆佢,block完再得閒單打下就ok,擺明因人廢言佢。白卡廢老講咩都係廢話
佢可能覺得將一樣本身冇束縛既野變左要束縛所以係奴性既一種掛
所以apple咪有一大堆貼錢奴隸囉
Samsung機啲mon色調係咪偏暖
平時用都冇乜問題 不過上連登黑底幾明顯睇啲字偏黃
買左部單sim s9
nfc用唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞