Samsung Galaxy 集中討論區 ( 54 )

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
settings > connections > nfc and payment > tap and pay > default = Google pay
刪完要上八達通個網填 refund form
佢會寄支票比你
擺係度唔得咩
我S10+,CHROME工具列本來一直係上面,即係首頁、分頁果D,但係剛剛成個工具列搬咗去下方,點樣SET返
一個 samsung pay 只可綁一張 smart octopus
學生卡係咪唔綁得
我用緊喎!
摺埋搬遷轉種生產地都係機密?
你會唔會想得仲複雜咗?
5. 是否所有八達通均可轉移成Smart Octopus?

只有不記名租用版成人/長者八達通及個人租用版成人/長者八達通可轉移成Smart Octopus*,該八達通亦必須印有9位數字的八達通號碼(即8個數字加1個括號內數字,如12345678(9))

*以下個人租用版八達通並不可轉移成Smart Octopus:

。年齡在12歲以下的個人八達通
。附有殘疾人士及學生優惠的個人八達通
。員工個人八達通
。已購買羅湖/落馬洲/廸士尼月票的個人八達通

請注意: 如個人八達通附有的學生優惠及上述月票服務計劃已過期,你可以將該八達通轉移成Smart Octopus。惟一經轉移,你將不可為該Smart Octopus申請任何上述之優惠或月票服務。如你想再次使用有關服務,你須向相關服務供應商以實體八達通重新申請並繳交申請費用。
S10去邊換mon 貼好?
原裝個張好花
無複雜到,就算正常諗都諗到,近排sony lg 三星搬廠部份都係“消息人仕透露”,個個撒廠中國死得好快,所以中共搵d野攔下你,係越南進口番中國個過程又係咁,誠哥撒資都俾共媒煲到好大,依家d錢撒出中國唔係咁易,中共落哂閘。走資好難,撒廠一樣都咁難

p.s. 我間公司做高科技半制成品貿易
Sony間廠停到,三星深圳同天津都關閉到啦中國欄到乜?,惠州人哋實地採訪都就快摺埋。
啱啱仲有新聞話日韓貿易戰影響埋note10生產。
三星摺得其中兩間,都意會到會有一日關閉自己係中國嘅手機廠轉移手機生產方式。
流傳A90外型圖,有升降前鏡嘅?係咪係開始都用大陸odm貼牌啊?
有野想問,我地an機support quick charge 嗰D機
插PD定插qc 3.0 port 叉電邊樣叉得快D?
撒廠都要時間, 你估中美貿易戰一打就即時走到咩, 仲有撒廠D外資幾年前開始部署, 因為中國人工租金唔平, 中美貿易戰只係順水推舟撒出去
sony摺埋都唔係一時三刻, 要關閉都要時間, 我唔知三叔惠州個邊啦, 到時note10同A90出左咪真相大白囉

所以你唔洗特登又兜咁大個圈去講A90係咪貼牌, 由root機講到去裝置維護到送中, 由note10生產講到去M系列貼牌
未呀 所以尋日裝返 咁裝咗之後應該點做
哦,咁A90個升降前鏡係貼牌架喇。其實最緊要接受到就得。係接受唔到嘅人係要死拗爛拗。 聞泰造工唔會差得過富士康。仲要三星監督QC。不過樣無得講。無晒三星嘅魂
想問市面上有無支持到qc2.0既磁撚線?
之前淘過一條直頭話充電緩慢
唔想成日插嚟插去整花s10個邊框
鏡面邊框感覺好容易花
原來學生都係冇得轉
三叔唔support qc 3.0
咁pd or qc 2.0 快d?
PD暫時最高支援100W,當然係PD快過QC,而且市面上連QC4.0嘅產品少之又少。但好多PD產品
傳note 10支援45W? 感覺三星都係支援返QC2.0穩陣D
快極都係得15W
2樣其實分別唔大
事源係想買verbatim個15W車用無線快叉
見佢係qc3.0, 又叫人插qc port, 諗緊插pd port會點

即插PD Port用唔用到qc2.0 快叉。。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞