Samsung Galaxy 集中討論區 ( 54 )

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
ios設計上係每一步都係比手機專用
android係似一部電腦,可以做到真正既多功能,同時間處理好多野
做到真•多工,唔應該叫袋住先
講起多工呢樣真係好正 可以一路睇youtube直播遊行 一路睇連登 一路覆whatsapp
我之前用s8都冇事
做到真•多工,唔應該叫袋住先
咁你而家有冇發生同樣問題
呢2隻app本身係做得麻麻
fb 好容易就要reload
連登用得耐都會少少lag
可能佢哋比較用得多ram
利申 s9

三星2018只有3%手機唔係自產
但s10已經有8gb ram 仲要用唔晒
2018 自家廠OEM嘛,但2019應該仲少,而且來自ODM多。所以巴打你都三星都貼牌呢個現實。
唔知三星係中國西部落後嘅省市啲民間團體組職撤出晒未呢?

我希望ODM貼牌。玩幾年好啦,若然肯將越南廠擴大,或印度開廠,用返自家或OEM生產啦
反正現時為止係香港買得到既行貨三星手機都係
自研自產唔存在任何貼牌。

三星手機只有A6s一款是(聞泰)ODM的,其他都是SAMSUNG電子設計製造的
你睇A系M系個樣幾大陸化都知三星個魂 蕩然無存。宜家ODM你可的度身訂造你個外型,但個外型間ODM代工有權可以用於其他手機之中

Samsung pay新update
可以轉入個人八仔
樣似還樣似
事實就係自研自產
包括經常撞樣既a60
有呀,用緊s10
不過唔知係咪新Samsung既os問題,可能對ram既管制嚴格左
唔知有冇辦法解除個限制
M系呢?
根本連登同FB個app就係寫得衰,又食電,放棄咗好耐,用browser啦
我之前因為係個人八達通所以開個張新嘅喺Samsung pay度
咁如果而家我轉移自己張八達通過去可唔可以delete之前嗰張兼拎返啲按金同餘額
a90 唔知幾時出
既然樣似同貼牌代工冇關係
你既懷疑已經錯
不如你證明下m系係貼牌機啦
嗯,睇巴打你咁我就知三星手機資料庫唔到M何處出貨呢?
巴打我同你situation一模一樣
幫手推下先
張圖只係有人懷疑咁平係貼牌機
然後係微博有人貼出黎正視聽
既然你唔信我
三星手機只有A6s一款是(聞泰)ODM的,其他都是SAMSUNG電子設計製造的

又咁有興趣可以向三星客服查詢架
same 同問
屌我今日下就cut左個人八達通自動增值諗住轉去smart octopus
你搞錯左了

sony m系先係貼牌

https://m.ctee.com.tw/dailynews/20151024/a27ab3/661326/88f24bf30bc2950197efa45ccfaffac7

越辯越明
又正視聽多次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞