Samsung Galaxy 集中討論區 ( 54 )

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
搵人拉佢入青山啦
叫條智障上八達通網睇啦,懶過西咁
出面post d人都鬧過唔少依d懶西
真係忍唔住講
屌你老母你出返去啦,唔鍾意三星又要屌人撐三星唔該出去第二個post講,咪撚係度阻住用家討論

我無逼人放Link,亦無人去逼我去邊度睇野,係咪?

咁你話唔用Samsung smart octopus 係咪要做多個兩步驟?
你誤會,我係對三星無偏見,我只係提過三星一個事實,就有人對我偏見而己
繼續用八達通就一定要買多張實體卡?
我除咗samsung就只會用apple
遲下apple pay又支援smart octopus
退smart octopus又足不出戶 申請apple smart octopus又一部電話搞掂
買乜野實體卡?

我幫你兜啦 你不如話要去銀行入cheque好煩啦
我唔明喎
如果要繼續用
又點解要退
條友應該係想講轉會 例如支那機
咁我上面好早就提過,你鐘意你可以選擇做奴隸,做大公司因綁客之關係而做嘅奴隸。但你由係咪要想有自由程度大啲嘅人要偏見佢哋呢?
你俾八達通用50蚊按金綁死就唔係奴隸?你唔係用散銀搭巴士搭地鐵咪一撚樣係奴隸
講自由度 柒頭皮
你原先張實體卡綑綁係部機個smart octopus度,你唔想用非實體卡,係咪要做退用手續先?然後再買番張新實體卡,你有權選擇因為八達通功能一世用死三星或iPhone個Smart octopus功能,但我都有權唔用架…
$50我有權唔收返。
放棄唔用八達通,但其實應該討論緊,綑綁與自由嘅問題,如果我要自由,咪免兩步先得到自由囉,但呢類綑綁用落先=放張實體仲卡係機背一樣,點解要煩多兩步?
仲有 你條柒頭皮唔好亂扣我帽子話對你唔想用smart octopus有偏見
係你on99話退卡好麻煩 你退實體卡落樓下搞就得
我先教你退smart octopus連落樓都唔撚洗
貼埋link都仲問點解除綁定 盲撚到一個地步

而家就搬龍門 仲好意思話對你有偏見
係呀 我對柒完唔認既人真係幾有偏見
咁你直接喺 samsung pay 買張虛擬卡咪得
張實體可以保留喺到
你可以唔收番按金 我張smart octopus餘額就唔可以唔收番?唔要餘額仲退乜鳩卡?你知唔知申請smart octopus係唔需要有一張實體卡係手先申請到架 申請smart octopus果下一樣要收50蚊按金架柒頭
比起 如將一張實體卡放係機背 一樣嘅效果,你走去將使用自由彈性減低去被大公司綑綁,係自由角度睇咪就係On9囉,無形容錯啊?
本來無一物,何處惹塵埃…
你咁做唔係限死自己用三星機咩?
我裸跑開 放乜鳩野機背?
人地samsung pay一張八仔
實體又一張唔得?
雙修apple整多張apple八仔都仲得
幾十蚊限得死你 你都幾低賤
重申 我裸跑 唔好講機背擺八達通 好撚柒
其實你係未有白卡架
佢張白卡都擺機背架
咪因為咁所以用唔到smart octopus
要八仔擺機背囉
行為裸跑
意思想被綑綁

唔放係帶番張實體卡囉,玩矛盾大把無賴野都可以放出嚟講
有人討論八達通,Samsung Smart Octopus 功能同實體卡分別。其他帶風向嘅野,你畀你個tg我,我私同你討論 OK
你又知我無實體卡?對我鍾意裸跑又有偏見呀?
你口講自由 咪一樣俾手機殼廠家綑綁
無咗個手機殼你車都無得搭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞