Samsung Galaxy 集中討論區 ( 54 )

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
出廠跟25w 45w另外買 因為體積太大
cap水啫,人哋大陸brand跟機都可以40W啦。係真心送唔洗咁嘅
菊花牌咪跟 45w牛 條線一定要跟牛 唔可以亂配

傳聞mate30 去到55w
要用到PD ,線一定要係C to C同最好2.4A到3.0A線 (亦有啲係USB3.1Gen2線)
我知,配專線話晒都跟晒機咁送。唔會因為體積大要分開。咁預訂或者送無野講,但如果分開就真係…
咁嗰隻UBS C NC耳機跟機送啦?
三星45w大得過菊花牌45w 真想cap水
nc明顯係跟機 補償番無3.5
thx bro!
點解我張過期學生個人八達通轉唔到 係咪負錢就轉唔到
依樣野就唔知,對我黎講邊個代工無關係,總好過某幾間以前大廠,QC勁差,唔洗2年就要換機,spec都落後,市場定位又係,客服有心幫又幫唔到用家,叫d人點買,唔怪得俾三叔用幾年時間打謝哂

將來三叔無左可能都會用apple, 雖則無三叔咁完美,ios唔就我用,但慢慢開放功能,遲d又可以裝八達通入部機,希望其他廠努力d
淨係想要個隻nc耳機
而家Samsung pay/smart octopus 仲有冇咩優惠

同埋有冇screen lock app推介
smart octopus計落幾把鬼,放張實體卡係機背咪得囉,用samsung pay仲要收手續費仲幾On9
s10e用邊隻玻璃貼同套好
真係笑話,好多人既諗法緊係越少卡越好,仲要放張實體卡係機背咁q麻煩,俾班ifan知道都笑你啦
你係指Samsung pay增值八達通要手續費?無人會豬到用依個途徑增值,自動增值唔洗手續費,再唔係係7仔現金增值唔洗手續費
你應該未用過samsung pay
但個人自由度又一次被大公司收緊…
你鐘意啦!華人有奴性是真的。但睇返佢如果唔用要退錢,你要煩一次去搞
啱啱想起,部機壞咗去到CS等零件放底幾星期,卡嘅積分點計?
Olepay都唔洗
退實體八仔唔洗煩一次去搞?
日本人用西瓜卡,台灣人用悠遊卡,英國都用緊contactless, 你用緊既智能電話時刻俾人監控,唔好用丫笨,咁講係咪話佢地因為奴性而驅使佢用?唔鐘意咪唔好用囉,你依d乜撚野講法,膠都廢事俾你
壞左都無辦法,用實體卡都有機會唔見,但samsung 可以backup, .黎緊apple應該好大機會有,都係個句,唔鐘意咪用,無人迫你
請問你仲想挑起三叔咩問題?
佢每次都係冇論點
講貼牌
人地話左唔係
佢又話而家唔係遲 d 係

咁快預告
認真
佢展現既思維方式除左幼稚外
真係似有病
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞