『薪火Post』BNO續期資訊(43) 繼續香港終局延長戰:記得登記做選民!!!

1001 回覆
49 Like 1 Dislike
學生有機會彈
由英國用CNO去歐洲三次
兩次都比人問有冇Visa
好啦依家畢業本CNO可以掉埋一邊自然分解
留意番你需要交你父(或)母嘅 registration certificate同你出世紙

你係first adult passport
居英權計劃應該係包全家? 即使佢出世先 係BN(HK)A 1990 呢個情況應該都一併入埋BC 㗎喎 個陣唔認佢做仔另計
多謝兩位巴打咁詳細回覆

照你哋咁講
我爸媽申請個時已經結咗婚 之後先生我出黎
我又係九七年回歸前出世
咁應該有?

咁我申請係應該揀新嘅申請?
同埋我使唔使renew左我媽媽嗰本之後先開始呢?
因為都過曬期
唔需要renew父母先
直接申請
留意番你需要交你父(或)母嘅 registration certificate同你出世紙同你要副簽

你係first adult passport
邊度ETA先
最後CNO淨番資料頁 無法分解
澳洲
題外話
希魔巴你呢個Post係咪直接Copy Post 42冇跟Template
事關我上個Post貼漏咗一個回覆
你呢個Post都係漏同一個回覆
BNO要去旅行社代辦
冇得網上電子簽證
我見google頭一間有得搞
前幾個Post有巴打講過Google試過可以
你決定啦
6月5號排隊 仲未有
係,就係唔俾

查冊既話我只有睇到話自己可以,所以唔知可以直接咁查
多謝你先

爸爸媽媽個張certificate 都有
不過有part叫section嘅
爸爸係1(1) 媽媽係1(4)

有大量release?
冇問題 1(1)係本人
1(4)好似係透過關係攞

如果你追番廿幾個post,有人解釋過
再唔係可以直接問下英國個邊
想問點知本護照係咪HMPO岀,我本舊BNO係2000簽,05年到期,上面寫住British Consulate Hong Kong,問過我媽話個時都係經DHL寄返屋企
冇機會主動上去 冇所謂
唔該哂 我呢幾日搞返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞