『薪火Post』BNO續期資訊(43) 繼續香港終局延長戰:記得登記做選民!!!

1001 回覆
49 Like 1 Dislike
屌唔好諗咁多啦
打電話去報失先啦
又唔洗錢
佢地係有個db,但都好肯定個db唔係100%,有部分文件係影入電腦冇得search,有部分更加係未入電腦。
會唔會係佢出世嘅時候整bdtc?(見到巴打話整bdtc係唔需要身分證) 跟住領取身分證嘅時候因為有bdtc而未過期 所以冇整到BNO?
好多問題 麻煩晒各位
唔會,十一歲以下人士身份證只會簽發畀申請CI或BNO證件申請人。原因係呢兩種證件要確保主權移交後拎呢啲由英國簽發證件嘅人有權返黎香港。
留名
唔係個個國家嘅領事館都有設十年限制,但係就建議你先睇下你想去嘅領事館網站睇下,同埋有機會要網上預約咗先,所以check咗先穩陣
只講當旅遊証件,特區護照去新加坡澳洲韓國泰國比較方便,有e 道
同埋去俄羅斯伊朗免簽
經過送中條例,洗頭艇,黑警砌生豬肉,你覺得申請BNO嘅會只當BNO係「旅遊證件」?

呢度個個都認同BNO國籍「係一回事」。遊說香港人BNO只係旅遊證件,唔當國籍係一回事嘅大概只有支那同港共嘅洗腦文宣吧?

你渣廁所板外國有事咪即管搵中國領事館,睇佢so唔so你?
請問關我咩事?
唔差在幫你數埋,蒙古、汶萊同印尼等地都免簽㗎。特區護照真係好處多

人都癲
請問用身份證大法, 成功cancel係咪代表持有bno身份?
算啦,我6月7join queue都未有,睇開d啦
係呀
都叫你打去報失咯
佢搵到你本野自然會同你講返
成個過程唔洗錢架
唔好再問啦
報失啦屌
passport上面張相反光反到唔係好望到自己
COPY
老母玩野 話唔見咗我整BNO
見拖咗咁耐報失算 一報完失就話本BNO喺佢間房
搞到又要打去英國嗰邊講番
呢排咁多人申請 等咗十幾日都拎唔到reference number
真係唔該哂
家變
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞