『薪火Post』BNO續期資訊(43) 繼續香港終局延長戰:記得登記做選民!!!

1001 回覆
49 Like 1 Dislike

我都係睇番佢比我既email淨係話會contact我
咁我收唔到任何通知
咪問下洗唔洗send email過去 咁都要屌
我以為個post係協助解答申請上的問題
佢出第三個Waybill 先send email 嚟話supporting 同BNO 會分別send 嚟
你都收左BNO, 係咪都係一樣情況?
原來係咁 我一直睇都係講要填LS01
仲以為填左就得
舊system就係填咗LS01就得
update咗嘅system要打電話
Sorry....第二個先真
唔小心填錯issue authority 應該要填others先啱
巴打們可以點搞?
上面有巴打會打封信去解釋, 同時交番應該要交嘅文件
Join 左 queue 未呀,Join 左 queue 四五個禮拜都未批先問啦,未 join queue 的話就應該去問下既
早知早啲續
之前想續仲諗住搵返bno先唔洗咁煩
其實呢個即係點?
Do you have a naturalisation or registration certificate?
你申請左歸化先有呢D文件,你出世紙係 established 唔使理 (83 年前的出世紙無呢個欄位,一樣唔使理)
通常係歸化証明書或者父母出世紙是旦寄一樣

你需要申請歸化先有呢D文件,你出世紙係 established 唔使理 (83 年前的出世紙無呢個欄位,一樣唔使理)

一出世就確定居留權個D唔使申請歸化,當然唔會有呢D文件
追下post 睇下DOC係咪會死
佢呢條問題係申請個時問申請人本人有無歸化證明書
如果我出世紙有established既話 上面條問題就簽 No?
出世紙係 established 答 No 就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞