『薪火Post』BNO續期資訊(43) 繼續香港終局延長戰:記得登記做選民!!!

1001 回覆
49 Like 1 Dislike
BNO 一定有 no EU benefit (不嬲都係 no EU benefit) 同香港居留權聲明
各位巴絲,請教一下
如果不是香港出世,好細個已經係香港生活,屋企人無幫我做過BNO,但係屋企搵到一本HKCI,唔知有可能申請返BNO
CI bye bye……
咩野係CI
唔該晒巴打...

因為岩岩同個FD 講起.. 佢係無呢句野... 我返去睇下自己果本有無先
鴨屎綠個本身份證明書
香港身份證明書,以前大陸落黎,唔符合資格攞 BDTC 或 BNO 的人的旅行證件
https://zh.wikipedia.org/zh-hk/%E9%A6%99%E6%B8%AF%E8%BA%AB%E4%BB%BD%E8%AD%89%E6%98%8E%E6%9B%B8
你朋友本護照其實係咪 BC 黎……
應該唔係..都有打佢HKID 落去..
咁佢可能係舊版
又係我
希望今晚收到sms
我都係25
就係整唔到BNO先要整CI
呢度好多巴絲都係25
我記得有個巴打好似叫二石三鳥都係
冇可能
想問有無人識人喺
DI -> CI -> BTDC -> BC/BNO
諗定下下個post名

我先
Post 43已經壽終正寢。Post 43 is dead.
Joind Queue齊圍爐之負皮大軍大舉攻入

但最後係BDTC->Canada/USA/Australia
我都係SPEEDPOST用咗2日
我都覺得係
我估佢分兩隊人去處理申請
第一隊係處理佢電腦已經有資料既申請,即巴打所講03年後過期
第二隊係處理佢要人手去搵資料既申請

所以有啲遲黎先上岸,極速批核,24小時過數
有啲要等兩個月

利申:03年後過期
呢度啲人好撚惡
Case Study:
97年前出世,但老竇老母係之前可以申請BNO嘅時間無申請到
到第一次拎兒童身份證係98年
係咪已經完全無機會申請BNO?
(遺失、First Adult、 身份證大法 etc.)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞