[春天來了] Boot撚集中討論區 (2)

954 回覆
11 Like 2 Dislike
新手想買條原色牛操 budget 2000 蚊 有冇好介紹?
新手想買條原色牛操 budget 2000 蚊 有冇好介紹?

好睇你鍾意咩cutting 咩Fabric 同磅數,日牛本地可以去Take 5睇, 網上可以去denimio.com , okayamadenim.com睇下有無日牛岩心水,或者去Reddit rawdenim 做下research 都OK.

試過係denimio.com 買過一條Japan blue, 佢地有一個service 係比曬尺寸佢,佢會建議你著咩Size, 唔岩可以Free exchage

apc, acne,blk dnm都得啦
最近睇YouTube有唔少人宣傳緊呢個牌子,原來係一間美國startup,標榜價格合理

thursdayboots.com

啲款真係幾好,價錢真係有驚,稍嫌個鞋底啲紋唔夠多,唔知會唔會好冼,呢度心郁郁想買boot啲人可以參考下
最近睇YouTube有唔少人宣傳緊呢個牌子,原來係一間美國startup,標榜價格合理

thursdayboots.com

啲款真係幾好,價錢真係有驚,稍嫌個鞋底啲紋唔夠多,唔知會唔會好冼,呢度心郁郁想買boot啲人可以參考下

咦!哩個我都有留意喎,bookmark咗

好睇你鍾意咩cutting 咩Fabric 同磅數,日牛本地可以去Take 5睇, 網上可以去http://denimio.com , http://okayamadenim.com睇下有無日牛岩心水,或者去Reddit rawdenim 做下research 都OK.

試過係http://denimio.com 買過一條Japan blue, 佢地有一個service 係比曬尺寸佢,佢會建議你著咩Size, 唔岩可以Free exchage

有無巴打著Chelsea boots?

我都想問呢隻點襯,好似主要係襯西裝或jacket,撞落T-shirt好似會格格不入,Google過都係勁少夏天look

上面好似post過了
如果夏天你指短褲就真係難d
但純色/間條t襯牛仔褲真係輕鬆carry
唔好黑色就易好多

巴打對chelsea boot好靚
Suede會causal d 但襯短褲都係唔太match

我都想問呢隻點襯,好似主要係襯西裝或jacket,撞落T-shirt好似會格格不入,Google過都係勁少夏天look

上面好似post過了
唔好黑色就易好多

Suede boot 襯短褲不如考慮chukka?
Alden plain toe boot 都得

有冇巴打聽/試過full house denim?
想問下red wing 8115 us7會唔會有巴打知邊到有
打去總代理問話得返對us10
想問下red wing 8115 us7會唔會有巴打知邊到有

我全部都去amazon買lu
呢幾個月去街剩係著RW,習慣左鞋底硬掘掘鋤落地下既感覺,著波鞋反而唔慣,太輕,
呢幾個月去街剩係著RW,習慣左鞋底硬掘掘鋤落地下既感覺,著波鞋反而唔慣,太輕,

唔刮腳咩

唔刮腳咩

有著襪,縛實鞋帶根本唔會刮腳

唔刮腳咩

有著襪,縛實鞋帶根本唔會刮腳

著boot縛實好緊要
唔縛先會覺重同刮

我全部都去amazon買lu

Amazon佢寫ships and sold by Amazon但係我見佢有us4 但我去官網check佢寫最細us6 會唔會流嘢

上面好似post過了
唔好黑色就易好多

Suede Chelsea boot好正 下年冬天入番對!
短褲緊係loafers

上面好似post過了
唔好黑色就易好多

Suede Chelsea boot好正 下年冬天入番對!
短褲緊係loafers

Alden unlined suede chukka 真係世界級
短褲襯plain toe boot +長襪都正
有冇巴打岩877us 7 舊版有鋼印
同10875 us7.5 兩對都係全新 有盒
多得濟著唔顯
多得濟著唔顯

唔啱size幫推
打左去明記同cpu , red wing8111 都無哂貨 仲有邊有行貨賣

ues
多得濟著唔顯

巴打 有興趣10875 us7.5
今日著好舊既rw1905
多得濟著唔顯

巴打 有興趣10875 us7.5

tg 我啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞