[SPUNK] Apink 討論區(7) 219 第一次香港Fan Meet大發!!

1001 回覆
64 Like 0 Dislike

佢地啲飛仲要近過我地團飛
次次都水鳩啲站,佢地出心出力,但啲撚樣主辦俾埋啲側面垃圾位 屌佢地老母

好正常呀... 贊助飛永遠都係最靚位...
跟飯站買飛純粹只係可以集中班飯一齊坐同埋唔使食炒價...
位既嘢... 差又唔係話好差... 但係亦都唔會係最好...

其實一齊叫應援都幾開心架

我反而咁諗過 預期圍威喂坐靚位
不及一班粉熊們大嗌 一齊應援開心!

Btw..小弟1580 block B 南珠隊 mixer隔離
好想屌鳩我個block d人 屌我企起身阻住後面
心諗 你地望下恩地隊個邊先喇
block A B都差唔多企晒起身
我個度就坐晒係度 屌你聽opera咩?
不論係小弟n年前去過日場睇大塚愛(apink未出道)
定係我d fd睇日韓港台澳場既Big Bang
都係企足全場 咁先係盡興
咁先係支持 如果唔係 點解要睇live?
不如留係屋企駁套靚hifi 睇MV 咪算囉
好撚興!完全都唔係黎enjoy the show既
同埋聽到瓏講咁遲先黎 好對唔住香港panda我真係喊左
由我仲返緊學有d時間瘋狂追下 到而家出左黎做野 無咁多時間追佢地先黎 突然好感觸

呢下我都喊左 好似搞到係佢地錯 對唔住我地咁

好催淚個下,真心睇左佢地咁多年,終於等到佢地嚟開show

所以下次我決定去韓場支持佢地
由我仲返緊學有d時間瘋狂追下 到而家出左黎做野 無咁多時間追佢地先黎 突然好感觸

未試過睇演唱會睇到喊
聽到初瓏咁講,又諗起追左咁耐終於黎香港
一齊唱4月19,wave真係喊左
琴晚真係keep住眼濕濕狀態
多謝Apink
辛苦哂HKAG同各位Spunk
唔知講咩好 後遺症好勁

所以下次我決定去韓場支持佢地

雖然港場又貴 又煩 又難買飛
但佢地知觀眾係香港panda然後去準備唔同野 已經無得比 所以有港場就點都會去
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20170219/mobile/bkn-20170219200938411-0219_00862_001.html

亞博開騷 Apink大唱《小幸運》冧粉絲

韓國女團Apink今晚於亞博舉行由美亞綜藝、德碩文化及本地舞台合辦的《Apink "Pink Aurora" Asia Tour In Hong Kong》,吸引大批男粉絲到場支持,開場前他們更跟着現場的音樂大叫口號,氣氛高漲。

Apink於晚上7時37分正式開騷,Apink六位成員以黑色短裙裝現身獻唱《Only One》,在場粉絲立即尖叫各成員的名字及應援口號,場面壯觀。之後她們緊接唱出《Cause You're My Star》,六位成員落力地勁跳扭籮,令在場粉絲更加興奮。其後Apink用廣東話向大家問好:「大家好,我哋係Apink。」

成員吳夏榮先用廣東話說:「好開心見到你哋,你哋好嗎?多謝!」,金南珠亦說:「大家好!我係南珠,好掛住你哋!」,而鄭恩地及孫娜恩則用英語感謝粉絲到場支持她們。此外,尹普美亦用廣東話問在場粉絲:「大家有冇掛住我哋? 今晚會有好好回憶帶畀你哋!」,她之後更表示雖然遲了點,但仍想同大家講聲新年快樂。

朴初瓏亦表示今次是她們在香港首個單獨演出,並與成員一起向香港粉絲告白:「我愛你哋!」,普美更叫大家要注意安全,並十分識做地感謝大家送來的美食,表示有好好享受點心及芒果西米露,感受到大家的愛都在食物中,之後她們便唱出爲粉絲準備的禮物《小幸運》。

佢地叫西米露果下勁癲
好似cut出黎做鈴聲 仲有地地係wo係wo係wo
無啦 今次去唔到
已經無晒熱誠
叫到喉嚨痛
叫到喉嚨痛

今朝訓醒, 聲都失埋

次次都水鳩啲站,佢地出心出力,但啲撚樣主辦俾埋啲側面垃圾位 屌佢地老母

位既嘢... 差又唔係話好差... 但係亦都唔會係最好...

Btw..小弟1580 block B 南珠隊 mixer隔離

其實我覺得D人係慣左香港既演唱文化
多數係坐啦 打拍子
全個場靜個陣突然大叫
其實尋日氣氛都真係好好啦
完全冇預期過會咁high
叫到喉嚨痛

今朝訓醒, 聲都失埋

爛聲 啪緊漁夫之寶

多數係坐啦 打拍子
全個場靜個陣突然大叫

香港人睇concert最興拍手再大合唱
尋日應援算好架啦
6波行得勁快 急急腳就走
恩地冇戴到黑超 靚到痴線
Chomi兩個一齊行最尾
6波行得勁快 急急腳就走
恩地冇戴到黑超 靚到痴線
Chomi兩個一齊行最尾

係咪坐oz 724?
無啦 今次去唔到
已經無晒熱誠

唔好啦巴打 今次去唔到咪開始儲定彈藥等下次
見到佢地唱小幸運真係感覺好幸福 佢地真係好有心 對fans好好好好好
所有今次去唔到嘅panda希望你地都唔好脫飯
apink約定過我地要一齊行落去

多數係坐啦 打拍子
全個場靜個陣突然大叫

香港人睇concert最興拍手再大合唱
尋日應援算好架啦

我唔係睇好多kpop con
但琴日應援真係估唔到可以做到咁勁
仲要係女團 多數都係男團先做到

劣影
loop中DingDong聽到眼濕濕
唉,琴日影相,我係尾幾個入去
一轉個彎入到去就安排坐係前排地下,之後好快影完相就叫我地走
到呢個時間都冇望過六波
但我竟然好乖咁跟住起身行去出口
望住門口行左一兩步先醒一醒,行左出去就望唔到佢地,唔知要等幾耐先可以再見佢地
之後回頭望左一眼娜恩側面,再望一眼南珠,就行左出出口
一行左出去,先完全醒哂,即刻好後悔
點解自己好似咁ON9,柒下柒下咁樣
走左時冇人推我,我至少應該可以掃哂6個一眼
點解我自己完全冇心理準備,明明呢個係可以最近望到六波既機會
我真係好嬲自己,點解可以白白浪費
到依家個心仲好唔舒服,好可惜,好SAD

劣影

劣影

辛苦哂送機咁多位
整左琴晚個playlist 成朝係咁loop
唔知呢度有無人係咁

我講多次 坐最前既 一開show 就舉手幅係好撚自私行為
你有你表達方式 但唔好阻人睇show 我係blk b右邊 見住blk a條撚樣 神咁早就係度舉

後面睇條毛呀

我坐BLK A, 唱小幸運既時候, 前面有個女仔係咁舉, 之後我一句" 屌你個牌呀" 佢就無再舉過sosad
唔知呢度有無人係咁

我講多次 坐最前既 一開show 就舉手幅係好撚自私行為
你有你表達方式 但唔好阻人睇show 我係blk b右邊 見住blk a條撚樣 神咁早就係度舉

後面睇條毛呀

我坐BLK A, 唱小幸運既時候, 前面有個女仔係咁舉, 之後我一句" 屌你個牌呀" 佢就無再舉過sosad

係咪紫色頭髮個個女仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞