歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年3月號)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike

砌吓舊野

個人認為新模型過舊好多下
係hi nu舊版隻腳好過新版

新模型過舊?
有無人砌女

買左未砌,搞完呢隻先

同好 身邊無人玩
箱組練習作
唔知有無人識隻嘢
箱組練習作
唔知有無人識隻嘢

Bam
箱組練習作
唔知有無人識隻嘢

先行者?

先行者?

http://www6.plala.or.jp/private-hp/samuraidamasii/tamasiitop/robotyuugoku/robotyuugoku.htm
貪佢造型夠簡單, 同埋可以整得求其啲, 反正係中國產機械人
淨係個泵唔收錢咋

巴打 我有個朋友都打算淘呢隻泵, 係唔係大概4xx人仔果隻黎? 如果你唔介意不如我地比番一兩百蚊你去食飯都好呀 大家方便
有無人砌女

買左未砌,搞完呢隻先

同好 身邊無人玩

我都係隻隻買齊,
但相反我踢左好多人落坑
淨係個泵唔收錢咋

巴打 我有個朋友都打算淘呢隻泵, 係唔係大概4xx人仔果隻黎? 如果你唔介意不如我地比番一兩百蚊你去食飯都好呀 大家方便

我買嗰時圍返港紙好似7舊
好耐喇
淨係個泵唔收錢咋

我買嗰時圍返港紙好似7舊
好耐喇

如果個泵冇問題 介唔介意讓比我 我都係係兆康
有無人砌女

買左未砌,搞完呢隻先

同好 身邊無人玩

我都係隻隻買齊,
但相反我踢左好多人落坑

和尚砌囡 黎緊呢年壽屋狂出囡囡你地仲唔破產

利伸: 唔敢砌囡, 應該過唔到海關
有無人砌女

買左未砌,搞完呢隻先

同好 身邊無人玩

我都係隻隻買齊,
但相反我踢左好多人落坑

破戒僧梗係砌女
btw女女香港都有得買,
去日本果陣都買左兩三盒
有無人砌女

買左未砌,搞完呢隻先

同好 身邊無人玩

我都係隻隻買齊,
但相反我踢左好多人落坑

破戒僧梗係砌女
去日本果陣都買左兩三盒

我都唔係隻隻砌暫時得一隻啱口味
砌沙窩艦
Star Destroyer

Close up

相對大小

上色簡單
只係用淺灰白色+ Vallejo light grey wash

既然咁簡單就加啲花臣
就用一粒LED同光纖組替引擎及機庫加燈

USB經底座供電

完成
引擎

機庫

多謝收睇柒作
歡迎狠批

光纖同佈線 可唔可以影清楚啲 [/quote]

主要係一粒LED
3條 1.5mm光纖通去後面主引擎 (粗身啲嗰3條)
4條 0.5mm光纖通去後面副引擎
6條 0.5mm 一組 X2 通去前面機庫兩邊
再貼上鋁貼
用鋁貼有3個原因:
1. 固定光纖位置
2. 有助內部反光
3. 防止透光/漏光

機庫一邊鑽6個0.5mm窿位畀光纖 X2

LED 電源線通過插口位到底座接上micro USB 插口
砌沙窩艦
Star Destroyer

Close up

相對大小

上色簡單
只係用淺灰白色+ Vallejo light grey wash

既然咁簡單就加啲花臣
就用一粒LED同光纖組替引擎及機庫加燈

USB經底座供電

完成
引擎

機庫

多謝收睇柒作
歡迎狠批

光纖同佈線 可唔可以影清楚啲

主要係一粒LED
3條 1.5mm光纖通去後面主引擎 (粗身啲嗰3條)
4條 0.5mm光纖通去後面副引擎
6條 0.5mm 一組 X2 通去前面機庫兩邊
再貼上鋁貼
用鋁貼有3個原因:
1. 固定光纖位置
2. 有助內部反光
3. 防止透光/漏光

機庫一邊鑽6個0.5mm窿位畀光纖 X2

LED 電源線通過插口位到底座接上micro USB 插口

希望答到你
啱啱買咗隻新安洲,如果想上金屬色要買咩油?

噴槍?噴罐?
不如買mg titanium版好過啦
今日唔得閒執 聽日再覆各位
唔好意思

噴槍?噴罐?

睇下咩要求同咩裝備
噴筆嘅話嘅黑底灰,光黑,金色(gaia金),透明紅(最好gp紅)

噴槍?噴罐?

睇下咩要求同咩裝備
噴筆嘅話嘅黑底灰,光黑,金色(gaia金),透明紅(最好gp紅)

新手咩裝備都無
之前一向都係素組+劃線

噴槍?噴罐?

Titanium 水口位聽人講好嚴重
另外想問下巴打
Zeta 2.0 有隻hd配色邊度仲有得買 睇過幾間都無
有無人砌女

買左未砌,搞完呢隻先

同好 身邊無人玩

我都係隻隻買齊,
但相反我踢左好多人落坑

破戒僧梗係砌女
去日本果陣都買左兩三盒

噴槍?噴罐?

Titanium 水口位聽人講好嚴重

一定架唔
不過補埋油嘅話問題不大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞