歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年3月號)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
請問有無巴打知道寶琳奇趣執左未?想去入九折貨

咪,不過冇咩平野

唔該
新人留名
琴日入左盒Nu ver.ka titanium finish
想問下有無方法可以整靚d個水口?
宜家用緊筆刀+神剪 個電鍍水口都係好明顯
番到屋企再up圖

全裝甲V戰士易搞啦, 隻色AV油有 (AV AIR 既CHROME/SILVER/ALUMINIUM都超似), 用佢黎補就得

唔該師兄
黑色都一樣用av?

黑色用咩補都一樣, 箱頭筆都得

全裝甲V戰士呢個名真係一流

台灣仔

咪,不過冇咩平野

唔該

見趣d野貴到呢

*肥

有時都會有正野嘅

咪,不過冇咩平野

唔該

見趣d野貴到呢

*肥

有時都會有正野嘅

係 有部份貨平過深水埗
隻titanium finish唔多敢落手磨
都係素組算
跟之前位巴打買咗隻鐵球MG Ka,砌到隻手個陣D件好似老化咁裂

隻爪郁多兩郁仲碎埋局住用AA膠痴,關唔關佢無封膠袋事?砌其他Part都無事,係一砌D Part就有裂紋,滲線就出曬黎,係既以後唔幫襯個間舖
跟之前位巴打買咗隻鐵球MG Ka,砌到隻手個陣D件好似老化咁裂

隻爪郁多兩郁仲碎埋局住用AA膠痴,關唔關佢無封膠袋事?砌其他Part都無事,係一砌D Part就有裂紋,滲線就出曬黎,係既以後唔幫襯個間舖

整戰損啦

同埋有錢

今日係貓店買咗
我表達得唔好
除咗水口剪,砂紙
仲要咩工具
仲有點學滲線同整電鍍紅

滲線液
噴筆set

唔係潑你冷水,其實你咁問得就應該第一次接觸模型
第一次就想搞電鍍色我就覺得有D未學行先學走
另一點就係,rg...正正經經砌左佢算啦搞咁多野

exact7ly

呢隻新安洲 素組已經好靚

我都知有d未學行先學走
事關小弟之前砌咗沙渦銀隊長
覺得銀隊長素組隻色唔太滿意
所以先咁問
btw多謝巴打指教

Captain Phasma 素組唔靚咩?
不才覺得幾 OK 喎

講番正題
如果巴打你要所謂「電鍍紅」係唔係指「金屬紅」?
一般做法都係先噴光黑做底 ,
再選擇噴金 或者 銀 色(兩種唔同嘅 tone, 各有所好)
最後再噴透明紅
好似不才呢隻咁係 光黑>金>透明紅

用噴槍就會空易控掣啲
冇就只有用噴罐
手油就唔好諗因為效果唔會好

好明顯係因為滲線及用溶劑抺而令膠件劣化
即係所謂「爆膠」
特別容易出現响受力或者關節上
應該唔關舖頭事
想問下gaia 消光係咪要加多罐野先用得

咩意思?
身在觀塘,有無模型店好去

模型谷 好似
身在觀塘,有無模型店好去

模型谷 好似

智高,紅發

型到hihi

咪,不過冇咩平野

唔該

見趣d野貴到呢

*肥

有時都會有正野嘅

係 有部份貨平過深水埗

而家有咩平野?

型到hihi

最後咪又要比人極速收皮

劣砌80%
依隻hg真心出得靚
有無新手巴打想要泵
想棄坑
買落好多模型又無時間砌

咩泵

之前喺淘寶買落

咁上下樣,好耐無開過
都唔打算收錢,但只限天水圍站
因為太撚重

巴打我都想要...

咩意思?

yup 消光添加劑
我都會加啲啲落實色到

劣砌80%
依隻hg真心出得靚

隻角唔修一修?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞