歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年3月號)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
好想巴巴托斯快d出mg

有難度

鐵血真係好神

1/100出得咁好又賣得
要mg化都要一段時間去改動機設

鐵血MG咪變到MB咁
排隊啦受歡迎唔洗排隊啊

黑線唔多自然

畫嘅話可以嘗試下用灰線

我都砌緊紅迷 不過係戰國

我都請教下各位滲線技巧,
雖然工具步驟簡單,但我好難做到幼線同乾淨。
用綿花棒成日會
[quote]

黑線唔多自然

畫嘅話可以嘗試下用灰線

用綿花棒成日會化得太多,有時粗幼好彩做到但變到太淺色。
會唔會有少少tips請教下,或者有無d綿花棒款或者小工具幫到手呢
[quote]

黑線唔多自然

畫嘅話可以嘗試下用灰線

用綿花棒成日會化得太多,有時粗幼好彩做到但變到太淺色。
會唔會有少少tips請教下,或者有無d綿花棒款或者小工具幫到手呢

尖頭綿花棒慢慢清

黑線唔多自然

畫嘅話可以嘗試下用灰線

用綿花棒成日會

用筆刀/刻針推一推你想滲個位先
巴打們點睇hg狼王80蚊 屌唔屌得過
但講緊我已經有堆城牆未得閒砌

黑線唔多自然

畫嘅話可以嘗試下用灰線

用綿花棒成日會

我估你意思係有d位無刻線 例如d轉角位

用工具順住佢黎刻

黑線唔多自然

畫嘅話可以嘗試下用灰線

用綿花棒成日會

我估你意思係有d位無刻線 例如d轉角位

用工具順住佢黎刻

多謝各位,返去試試先
今日追番隻精神渣古

aeon?
我聽日都會出去睇下有冇
今日追番隻精神渣古

aeon?
我聽日都會出去睇下有冇

沙田有無
今日追番隻精神渣古

aeon?
我聽日都會出去睇下有冇

沙田有無

聽人講太古好多,等陣去睇
發覺原來我一隻RX-78-2都無
邊隻MG正D?

Ver.ka? OYW? 2.0? 3.0? The Origin?

邊隻MG正D?

Ver.ka? OYW? 2.0? 3.0? The Origin?

Origin 好味道
今日追番隻精神渣古

你要考慮清楚先
砌到想嘔架
邊隻MG正D?

Origin 好味道

我咁睇
1.0 就愛好者先好追,原因大家都諗到
1.5 就外型上接近好多遊戲,不過可能性就一般般,骨都都冇咩,得手同腳骨
OYW 就個人嚟講係刻線大暴走,不過外型都係睇你點睇,可動係咁多隻中算係中間
骨算完整
金屬version 就睇你點睇啦,又貴又唔抵,愛好者先好追
2.0 個人就最好,不過唔打咁多影響巴打判決,不過佢外型就動畫風老野或者果方面嘅愛好者就必入,同埋佢塊面真係好型,同埋咁多隻異色型都出係2.0度,1號機,2號機3號機 real type都有,想統一啲嘅巴打好強烈歡迎買2.0
可動性更唔洗講,當年係最好嘅骨架,同埋第一隻有完整骨架嘅rx782 , 隻核戰機個構做真係好正,當件砌到發皮4,砌完之後好有成功感
不過唔講太多啦,巴打自己判定啦
3.0就垃圾嚟,可動高不過骨容易軟,外甲碎

GTO 算係2.0同3.0中間,骨架好易砌,外甲又唔複雜,頭個臉外型都一般般,值得一入
今日追番隻精神渣古

你要考慮清楚先
砌到想嘔架

準備入手
邊隻MG正D?

Origin 好味道

我咁睇
1.0 就愛好者先好追,原因大家都諗到
1.5 就外型上接近好多遊戲,不過可能性就一般般,骨都都冇咩,得手同腳骨
OYW 就個人嚟講係刻線大暴走,不過外型都係睇你點睇,可動係咁多隻中算係中間
骨算完整
金屬version 就睇你點睇啦,又貴又唔抵,愛好者先好追
2.0 個人就最好,不過唔打咁多影響巴打判決,不過佢外型就動畫風老野或者果方面嘅愛好者就必入,同埋佢塊面真係好型,同埋咁多隻異色型都出係2.0度,1號機,2號機3號機 real type都有,想統一啲嘅巴打好強烈歡迎買2.0
可動性更唔洗講,當年係最好嘅骨架,同埋第一隻有完整骨架嘅rx782 , 隻核戰機個構做真係好正,當件砌到發皮4,砌完之後好有成功感
不過唔講太多啦,巴打自己判定啦
3.0就垃圾嚟,可動高不過骨容易軟,外甲碎

GTO 算係2.0同3.0中間,骨架好易砌,外甲又唔複雜,頭個臉外型都一般般,值得一入

OK, 出去格下價先
上面巴打講既rx78 2.0 新手砌唔砌得掂?

利申:第一部hg都未砌完
上面巴打講既rx78 2.0 新手砌唔砌得掂?

利申:第一部hg都未砌完

好撚容易
骨架麻煩左啲,不過外甲簡單
支持入2.0
新手想問噴油用水性定油性油好之前買左成十罐水性油 諗緊洗唔洗換晒油性
見呢個po有人講紅迷 我又po下我人生第一隻噴上色嘅先
唔洗望啦把刀係紅藍色㗎
新手想問噴油用水性定油性油好之前買左成十罐水性油 諗緊洗唔洗換晒油性

買左就算啦

買左就算啦

咁砌下一隻係咪轉油性好d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞