歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年3月號)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
終於完左呢個武器地獄... 但仍九好大進步空間

好撚靚
皆旺21樓買到滲線 thx巴打
皆旺21樓買到滲線 thx巴打

👍🏻

199抵wor

199抵wor

Where?

199抵wor

Where?

流星號

199抵wor

Where?

流星號

想再問埋rg嗰隻自由插唔插到入去?

199抵wor

Where?

元朗美奇
有冇巴打知道mg freedom 2.0依家幾錢?

248-26x
巴打 我想問。d 水貼 我點樣知貼落邊個位
巴打 我想問。d 水貼 我點樣知貼落邊個位

發揮想像力
想間下平嘅gundam marker set 大約幾錢左右
想問下打磨完d有色件, 多數都會有d砂紙痕跡係到, 姐係好似畫花晒咁, 跟住就會有打磨既位花花地, 其它位無事
係咪噴完消光就會無咁顯? 定係我打磨個方法錯錯地or太用力之類? 我就咁用800同1000

聽人講每種砂紙相反方向擦會好d
例如800左右擦、1000上下擦
最後用海綿砂紙+拋光

我都係新手 打磨好浪費時間

相反方向真係未聽過 woo, 等陣試下先, 晒唔晒時間我覺得 okay啦, 慢慢砌享受砌既過程嘛
補返張畫花圖先

咁大範圍散 素組散下水口咪算

唔覺意磨磨下大左 係咪砂紙打磨就一定會咁, 要自己補返色?

素組反而重要用耐性我覺得
比我我會用埋1500 2000 海綿沙紙再磨,
然後用手指甲挖一挖, 你就會見得番本身膠個個油面,
當然你要比少少耐性磨細而積D, 咁大達好顯眼
如果係水性油上色 用雙星滲線液滲線係咪會瀨野
如果係水性油上色 用雙星滲線液滲線係咪會瀨野

照計唔會喎
雙星滲線係法瑯油黎 應該冇衝突

聽日試下 希望冇事
正式落坑

係淘寶買左af186

mg正義?

248-26x

唔該巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞