歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年3月號)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike

琴日噴, 濕度應該70%左右

直接睇天文台當日無太陽都唔噴住
實際情況未必知,比番個應該無死既步驟你

揀個好日(無雨)、搖勻(三十幾下)、確保無塵、距離15cm噴、一下一下咁噴(上至下、下去番上)出力唔好禁實晒,一半就夠

唔該哂巴打, 我應該係搖得唔夠同太潮濕(我係廁所噴)

都有機會係太近

我第一次噴,已經chok左幾十下,果日無雨,係露台噴,但都係好似樓上巴打咁
好彩果隻rg平唔肉痛

噴罐好易會咁
噴槍嘅話建議好似hobby入面啲模型師咁,消光溝啲半光落去,唔知真定心理作用,好似真係有效

溝油好似係想無咁多顆粒,望落順滑d無就咁噴咁粗糙
消光我習慣係有咁遠得咁遠噴,寧願薄到無多噴幾層好過貪快瀨野

油溝消光油,比例大概幾多?

揀個好日(無雨)、搖勻(三十幾下)、確保無塵、距離15cm噴、一下一下咁噴(上至下、下去番上)出力唔好禁實晒,一半就夠

都有機會係太近

我第一次噴,已經chok左幾十下,果日無雨,係露台噴,但都係好似樓上巴打咁
好彩果隻rg平唔肉痛

噴罐好易會咁
噴槍嘅話建議好似hobby入面啲模型師咁,消光溝啲半光落去,唔知真定心理作用,好似真係有效

油溝消光油,比例大概幾多?

2比1
消光:半光

都有機會係太近

好彩果隻rg平唔肉痛

噴罐好易會咁

都係算 太複雜
想問下驚爆危機模型香港邊度有得買

sd定咩
sd成日見到
想問下有無巴打砌車模??
要有齊構造果d
要有齊構造果d

我平時砌開高達 但自己好鍾意車 想學下砌 不過無從入手 我唔識水油
新手留名
想問下上個post見到有位巴打貼天空之城隻機械人
邊到仲有得買行左深水埗搵唔到

皆旺7樓 試試 應該有
食玩GGG炒到上$350有人搶
係隔離post見到果隻gundam mobile suit ensemble 想成set買 邊個地方大機會有?

去台場啦
繼續post nx
00q上埋水貼就搞惦

要有齊構造果d

我平時砌開高達 但自己好鍾意車 想學下砌 不過無從入手 我唔識水油

咁複雜架咪
有無淘寶貨仔岩試下玩
要有齊構造果d

咁複雜架咪
有無淘寶貨仔岩試下玩

正版雙星, aoshima都唔貴, 百幾蚊都有 不過唔係太識整車殻以外既野

sd定咩
sd成日見到

正常scale 果種
新手留名
想問下上個post見到有位巴打貼天空之城隻機械人
邊到仲有得買行左深水埗搵唔到

好似係我?
我都唔知香港邊度有得買,我係三鷹既宮崎駿博物館度買,上野間yamashiroya冇記錯都見過,砌完園丁我都想買埋守衛兵下個月去搵搵先
要有齊構造果d

冇乜幾架車有齊構造
最近青島架pagani huayra就做到
要有齊構造果d

咁複雜架咪
有無淘寶貨仔岩試下玩

想試下砌車首選田宮,件靚位fit,部份街車平平地八九十蚊都有盒
要有齊構造果d

咁複雜架咪
有無淘寶貨仔岩試下玩

想試下砌車首選田宮,件靚位fit,部份街車平平地八九十蚊都有盒

thx

唔見有人講

唔見有人講

玩壽屋好過

唔見有人講

玩壽屋好過

壽屋下年出膠佳架囡囡

唔見有人講

玩壽屋好過

壽屋下年出膠佳架囡囡

日本賣緊3800yen
[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/02/27/190026_7d639b09afee3797bb615a9ca094d9e9.jpg[/im]

唔見有人講

玩壽屋好過

壽屋下年出膠佳架囡囡

有冇圖?

我想佢出過膠Fighter多D
有無巴打玩過車模型,係日本買左隻Mc larren橙色係咪要用膠水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞