歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2017年3月號)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike

劣砌80%
依隻hg真心出得靚

隻角唔修一修?

21歲中出[sosad

隻角怪得嚟幾奶睇

唔睇分件色以為係1/100,鐵血hg真幾靚
btw砌緊隻1/100,佢隻炭灰色素真係惡搞,磨完水口同原色差太遠…逼住重新上色
之前天狼無咁多炭灰色件就搞得掂
新手想問下噴完消光之後個表面有d一粒粒咁係咪正常?定係我靠得太近噴?

求救

比張圖睇下好喎
題外話, 原來0079後期大魔係用來取代渣古~~ 大魔頭換左渣古頭型好多

果陣對大魔需求好撚大

我又想問這同這有什麼關係

上面係第一代
下面實驗失敗,但係好似比自護夾硬吹棒增加士氣

唔同公司 zaku 系 Zeonic. Zudah 係 Zimmad 開發
題外話, 原來0079後期大魔係用來取代渣古~~ 大魔頭換左渣古頭型好多

果陣對大魔需求好撚大

上面係第一代

唔同公司 zaku 系 Zeonic. Zudah 係 Zimmad 開發

你老母個閪就實驗失敗 Zudah 宇宙移動S

果陣對大魔需求好撚大

上面係第一代

Zudah=自動解體
個集其實幾kai,無啦啦同人鬥快,人地又會同佢鬥

Hg 144 barbatos lupus
新手想問下噴完消光之後個表面有d一粒粒咁係咪正常?定係我靠得太近噴?

求救

比張圖睇下好喎

咩天氣噴?

差隻狼王

差隻狼王

上次見rex58蚊忍左手

求救

比張圖睇下好喎

咩天氣噴?

琴日噴, 濕度應該70%左右

直接睇天文台當日無太陽都唔噴住
實際情況未必知,比番個應該無死既步驟你

揀個好日(無雨)、搖勻(三十幾下)、確保無塵、距離15cm噴、一下一下咁噴(上至下、下去番上)出力唔好禁實晒,一半就夠

差隻狼王

上次見rex58蚊忍左手

咁平 琴日見周圍冇貨 忍痛105$入手
真心一問:點解萬代咁耐都唔出鐵血Mg,淨係出HG,TV100既
真心一問:點解萬代咁耐都唔出鐵血Mg,淨係出HG,TV100既

因為主體 已經係副骨..

因為1比100已經做到mg咁撚樣 個價又差少少
出mg又要排隊又要設計新骨,最後仲要睇埋人氣

求救

比張圖睇下好喎

咩天氣噴?

揀個好日(無雨)、搖勻(三十幾下)、確保無塵、距離15cm噴、一下一下咁噴(上至下、下去番上)出力唔好禁實晒,一半就夠

唔該哂巴打, 我應該係搖得唔夠同太潮濕(我係廁所噴)

都有機會係太近

比張圖睇下好喎

咩天氣噴?

都有機會係太近

我第一次噴,已經chok左幾十下,果日無雨,係露台噴,但都係好似樓上巴打咁
好彩果隻rg平唔肉痛

比張圖睇下好喎

咩天氣噴?

都有機會係太近

我第一次噴,已經chok左幾十下,果日無雨,係露台噴,但都係好似樓上巴打咁
好彩果隻rg平唔肉痛

噴罐好易會咁
噴槍嘅話建議好似hobby入面啲模型師咁,消光溝啲半光落去,唔知真定心理作用,好似真係有效

比張圖睇下好喎

咩天氣噴?

都有機會係太近

好彩果隻rg平唔肉痛

噴罐好易會咁
噴槍嘅話建議好似hobby入面啲模型師咁,消光溝啲半光落去,唔知真定心理作用,好似真係有效

溝油好似係想無咁多顆粒,望落順滑d無就咁噴咁粗糙
消光我習慣係有咁遠得咁遠噴,寧願薄到無多噴幾層好過貪快瀨野

都有機會係太近

好彩果隻rg平唔肉痛

噴罐好易會咁

溝油好似係想無咁多顆粒,望落順滑d無就咁噴咁粗糙
消光我習慣係有咁遠得咁遠噴,寧願薄到無多噴幾層好過貪快瀨野

油噴係油上面最順眼
新手留名
想問下上個post見到有位巴打貼天空之城隻機械人
邊到仲有得買行左深水埗搵唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞