大阪留學中,你問我答

696 回覆
30 Like 4 Dislike
想問大阪坐地鐵個閘長開 係咪可以唔買票入閘 有冇人捉架?

有開咩 有閘住架啵

有呀 好多長開
就quit份工
想去大阪個幾禮拜
遲下加你
唔洗帶我去叫雞,講下有咩地方好行有咩好玩就得

之前都有諗過n2會去日本讀上去
但日本做野太閪唔想去個到發展

我好想飲檸茶

日本奴性更重

不如我寄比你

無功不受祿

咁你幫我買翻呢隻朱古力
做乜唔考左EJU先過去?
知唔知JR可以點買套票?即係一買買十二張之類嗰d平飛。
Andy?
三月頭會去六日大阪
有乜地方/景點係必去
想其中一兩日係啲郊外地方玩下
Andy?

hi

難波邊到有得買?

應該機場會有 高島屋都有機會有

有開咩 有閘住架啵

有呀 好多長開

下次留意下先
就quit份工
想去大阪個幾禮拜
遲下加你
唔洗帶我去叫雞,講下有咩地方好行有咩好玩就得

之前都有諗過n2會去日本讀上去
但日本做野太閪唔想去個到發展

我好想飲檸茶

日本奴性更重

不如我寄比你

無功不受祿

咁你幫我買翻呢隻朱古力

邊度有賣

咩黎?我唔係黎升學 我黎虛度光陰
知唔知JR可以點買套票?即係一買買十二張之類嗰d平飛。

部機應該買到
三月頭會去六日大阪
有乜地方/景點係必去
想其中一兩日係啲郊外地方玩下

必去 旅遊書都會講啦
郊外係奈良果d 定和歌山果d?
我覺得大阪城比錢入去睇果個博物館幾值得去 好似500日元一個人

EJU=日本for留學生考既試 香港有得考
留名先

我又唔係升學

我又唔係升學

巴打係咩途徑搵到呢D語言學校留學?有無LINK? 有D興趣 唔該晒
去之前係做/番緊咩?
有咩原因令你去學野?單純好奇?
去之前有咩準備?上網搵資料?定朋友介紹?
一條友去?
學野個到全部都唔係日本人?講緊同學
生活方面有咩係特別唔同?
係唔係好多咩祭咩祭個d?

我又唔係升學

巴打係咩途徑搵到呢D語言學校留學?有無LINK? 有D興趣 唔該晒

日_ 香港好大型果間
去之前係做/番緊咩?
有咩原因令你去學野?單純好奇?
去之前有咩準備?上網搵資料?定朋友介紹?
一條友去?
學野個到全部都唔係日本人?講緊同學
生活方面有咩係特別唔同?
係唔係好多咩祭咩祭個d?

第一題唔答
因為係香港都係混混沌沌 死唔死唔差幾 咪不如去下第2度
無野準備 除左錢搞簽證之外 有agent搞其他野

語言學校我相信全球都無本地人讀本人語
無野唔同 日本同香港好似 只係食野唔慣 我好鐘意食辣 日本野唔辣
唔知點為之多 點為之少

有開咩 有閘住架啵

有呀 好多長開

下次留意下先

有開咩 有閘住架啵

有呀 好多長開

下次留意下先

有開咩 有閘住架啵

有呀 好多長開

下次留意下先

我都唔清楚喎 都唔會去考究點解佢開住啦
應該咁問 有無識到差唔多年紀既日本人?
番學 假期都自己過?
地鐵係咪真係咁逼? https://www.youtube.com/watch?v=Tnjr7DXIXr8
你覺得日本有咩優點?
應該咁問 有無識到差唔多年紀既日本人?
番學 假期都自己過?
地鐵係咪真係咁逼? https://www.youtube.com/watch?v=Tnjr7DXIXr8
你覺得日本有咩優點?

屌果d女咪差不多年齡 但唔算係識
8成都係 唔想為埋堆而埋堆
我無係最繁忙時間搭過車 8am果d時間
地方乾淨 人有禮貌(唔理佢真心定假意) 先進
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞