大阪留學中,你問我答

696 回覆
30 Like 4 Dislike
Lm
LM
上年都係大阪exchange過半年輕輕留名
樓主住宿34000算平喎係dorm?
我住單人apartment 學校幫我搵都要42000一個月

我唔識分dorm啫係點其實

即係學校宿舍,我諗你嗰d應該唔係。

唔係學校的

自己搵?一人單位34000真係算平 咩地區?
不過我個到算方便 2mins行到近車站 阪急沿線距離梅田20分鐘左右內

日_ 搵 東淀川

唔係學校的

不過我個到算方便 2mins行到近車站 阪急沿線距離梅田20分鐘左右內

日_ 搵 東淀川

大阪有無咁細我都係住東淀川區

工作巴?
東淀川係咪傳統住宅區
東淀川係咪傳統住宅區

我唔識分點為知傳統住宅區 無行過果區 但好近車站 一支煙時間
東淀川係咪傳統住宅區

我唔識分點為知傳統住宅區 無行過果區 但好近車站 一支煙時間

見你地都住果度先咁問
搭JR經過覺得幾靜下
東淀川係咪傳統住宅區

見你地都住果度先咁問
搭JR經過覺得幾靜下

哦哦 我明 我以為你係同我住同區果位 以為你問緊我住邊個位

我諗係 住宅區 而且係幾窮下既區

唔係學校的

日_ 搵 東淀川

工作巴?

之前學校exchange
阪急沿線普遍都好靜 幾好住
除左 十三 果個站感覺雜啲之外

聽我老闆話最雜係新今宮
一陣加你line 想知多d資料
想問大阪有咩景點係好玩?
環球影城之外仲有浸溫泉都得

日_ 搵 東淀川

工作巴?

之前學校exchange
阪急沿線普遍都好靜 幾好住
除左 十三 果個站感覺雜啲之外

聽我老闆話最雜係新今宮

個邊近飛田新地
有好多有背景人士出入一啲都唔奇

好似整個西成區都係咁

有馬溫泉囉

有馬溫泉囉

可唔可以講多d
想以玩為主
睇旅遊書多數都係食同睇風景

有馬溫泉囉

可唔可以講多d
想以玩為主
睇旅遊書多數都係食同睇風景

溫泉區-完 好出名的
一晚酒店都好貴20000日元以上
甲賀囉 忍者之地
9度山 真田幸村被困13年之地
3月1去大阪 想知係咪好凍
我見最低得3 4度
要唔要著好厚先頂到?
我見最低得3 4度
要唔要著好厚先頂到?

我2件底3 1件衛衣加外套
巴打方唔方便買6包維他檸檬茶比我

唔係學校的

離梅田20分鐘我覺得太遠

PS : 之前搵高槻,而家住環状線圈內
我見最低得3 4度
要唔要著好厚先頂到?

我2件底3 1件衛衣加外套
巴打方唔方便買6包維他檸檬茶比我

我屋企好似有
之前買左一喼維他飲品,足23kg
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞