大阪留學中,你問我答

696 回覆
30 Like 4 Dislike
樓主都幾堅,喺tinder 單刀直入就有野食 我喺英國都想咁做
樓主諗住畢業係日本搵工?

No

咁點解仲要過日本讀外語學校??

想做就做?人生唔一定要所有野都係有計謀?
知唔知邊到有寄木細工賣?

咩黎?
大阪最正係玉出超市

利申留過學日本兩年大阪生活4個月

我屋企附近無
係日本玩Tinder冇日本妹match
樓主profile 究竟打左啲咩
有無課金?
有無課金?

有人真係會課架咩
淨係打左from Hong Kong, student in Osaka 咋
葡萄哥

我line

666confessor

等待檸檬茶的少年上
有無課金?

有人真係會課架咩
淨係打左from Hong Kong, student in Osaka 咋

咁應該係我非常樣衰
有無課金?

有人真係會課架咩

咁應該係我非常樣衰

我無正面相
暑假留學要幾錢到?
呢排諗緊搬屋 不停望緊d盤
租金10萬円以下 2LDK以上其實多選擇
但d敷金礼金真係好煩

你搵好多喎...
我老闆有做租房 使唔使彈比你問下

我同fd一齊租 每人5萬差唔多啦
3個人住 2大1細
其實我搬唔搬都得 睇我個fd想點

點樣三個人住,兩大一細,租金10萬,每人五萬
你個friend 有個b?

係 有個b
暑假留學要幾錢到?

唔知喎 三個月 360000 左右 我果間
住50000一個月咁
巴打我都有興趣去大板留學 可唔可以留低聯絡資料
巴打我都有興趣去大板留學 可唔可以留低聯絡資料

上面有我line 你搵搵
做guesthouse/民宿啲職員 難唔難請?多唔多數請外國人
做guesthouse/民宿啲職員 難唔難請?多唔多數請外國人

我點會知
來左4個月 完全無學過就來 日語得n5(未考)
26歲 巴
語言學校一年學費大約120萬曰元
住宿 連煤氣電費38000-40000日元每月
有番pt airbnb housekeeper, 900/hr 包交通費

ガス同電你用左幾多度?
可以咁平

我無仔細睇用左幾度
我知好貴 我沖涼只沖5分鐘 暖氣4度以下先會開 開都只會開2個鐘 set timer
煤氣通常2400-2800
電就2200-2700
我屋租34000

正常一個月末有打印紙話你知要幾錢
上面有寫本月度數同上月度數
你係我1/3,但我都係好小用

Gas bill比完錢掉了 搵唔番

住東京租貴你成倍

係呀 之前睇比較都係因為租差一倍先揀大阪
但電我真係好慳住用

電我都冇乜慳,暖氣開22度
不過花灑1日沖3次就已經咁

好想返香港浸浴

ガス同電你用左幾多度?
可以咁平

我無仔細睇用左幾度
我知好貴 我沖涼只沖5分鐘 暖氣4度以下先會開 開都只會開2個鐘 set timer
煤氣通常2400-2800
電就2200-2700
我屋租34000

正常一個月末有打印紙話你知要幾錢
上面有寫本月度數同上月度數
你係我1/3,但我都係好小用

Gas bill比完錢掉了 搵唔番

住東京租貴你成倍

係呀 之前睇比較都係因為租差一倍先揀大阪
但電我真係好慳住用

電我都冇乜慳,暖氣開22度
不過花灑1日沖3次就已經咁

好想返香港浸浴

屌 今個月gas 3600
D鐵路而家係咪好多遊客搭?阻住普通居民?

又唔覺喎

又唔覺喎

之前睇到南海比拖喼客逼爆左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞