大阪留學中,你問我答

696 回覆
30 Like 4 Dislike
日常啲食物價格同香港差幾遠?

最平300yen 吉野家松屋 果d牛飯 細碗
其實基本上比香港貴 平均一餐食50蚊港紙左右
巴打打算讀幾多年?
照你上面咁計....讀一年連住食都要HKD11-12萬一年啦wor?
係咪最平架啦?
利申: 有興趣想讀, 24歲

出外國讀書 計到岩岩好 都覺得貴 我建議你唔好去
你會好辛苦 我間學校係出名平 我住果個價錢亦非常平

係外國讀書一直都係我個夢想黎
美國澳洲個d去唔起, 只可以自己儲錢自資去
打算做多幾年野, 儲多d完成自己既夢想..
日本d屋咪好平既..? 我成日都有留意日本d樓價
如果我唔讀書我可能會儲一大筆錢投資日本樓
未來自住/租比人做airbnb...點都好..
用呢樣野黎做我以後既事業...
巴打打算以後條路點行? 讀完日文留係日本做野?

日本樓聽聞 只會跌價 唔會升 投資係無乜意思
係好平btw
無打算 過得一日得一日
你all in去讀 幾十萬玩完 份工會唔會好到咁值得?
幾十萬 你比首期好過啦
你想去第2度玩下 攞5雞野出黎 3個月環遊日本仲好啦 都係增廣見聞黎架
日本多唔多gay佬
當年同過個雙性戀日本仔同居
一開始唔知 知左驚到震
仲要試過同個日本仔搵番黎個d sp玩多p
咩都比佢睇曬
諗番都驚驚地

咩問題 點樣用國家去量測多唔多同性戀
同性戀唔係潮流
咁實多過香港架 日本人口多過香港咁多

好想係日本住一排 好多地方都好靚咁
但係對佢啲日常野真係冇乜認知
你覺得去大阪住邊好?住邊比較多娛樂
巴打打算讀幾多年?
照你上面咁計....讀一年連住食都要HKD11-12萬一年啦wor?
係咪最平架啦?
利申: 有興趣想讀, 24歲

出外國讀書 計到岩岩好 都覺得貴 我建議你唔好去
你會好辛苦 我間學校係出名平 我住果個價錢亦非常平

係外國讀書一直都係我個夢想黎
美國澳洲個d去唔起, 只可以自己儲錢自資去
打算做多幾年野, 儲多d完成自己既夢想..
日本d屋咪好平既..? 我成日都有留意日本d樓價
如果我唔讀書我可能會儲一大筆錢投資日本樓
未來自住/租比人做airbnb...點都好..
用呢樣野黎做我以後既事業...
巴打打算以後條路點行? 讀完日文留係日本做野?

日本樓聽聞 只會跌價 唔會升 投資係無乜意思
係好平btw
無打算 過得一日得一日
你all in去讀 幾十萬玩完 份工會唔會好到咁值得?
幾十萬 你比首期好過啦
你想去第2度玩下 攞5雞野出黎 3個月環遊日本仲好啦 都係增廣見聞黎架

同意,完全唔值投資。仲要成日比維修保養社區費嗰d,都幾麻煩。

咁一定係住心斎橋啦
你係咪之前特登過嚟想追返個女朋友嗰位巴打?

個位係木下巴

我幾時有想追返個女朋友
你係咪之前特登過嚟想追返個女朋友嗰位巴打?

個位係木下巴

我幾時有想追返個女朋友

木下巴係識左個女朋友
樓主記得啪多d日本妹先好走

旅遊簽都有3個月 你當住 住6000蚊港紙一個月
有d airbnb可以成個月咁租 自己住係平 超市7點左右就減價
雖然唔係日本產(阿根廷產)但7隻大蝦刺身都係23蚊港紙 仲要好好味 3個月 你當住用你2萬 一日洗2,300蚊左右咁囉
樓主記得啪多d日本妹先好走

Me啪鬼妹多 岩岩先啪完
日本買野同香港買野價錢係咪差不多
衫褲鞋

歐美牌香港平d
日牌日本平d
炒價野差不多 日本可能貴小小

唔該曬
日本買野同香港買野價錢係咪差不多
衫褲鞋

歐美牌香港平d
日牌日本平d
炒價野差不多 日本可能貴小小

唔該曬

比個正評黎先啦
平時自己煮開咩野食?

會唔會食唔起生果?

微波食物 煮都係煮公仔面
爛命一條

我唔鐘意食水果 但桔同奇異果好平

咁平時有咩社交活動?有冇交心既Local friend?

咁一定係住心斎橋啦

大阪啲物價係咪真係便宜啲
因為之前淨係會去東京
平時自己煮開咩野食?

會唔會食唔起生果?

微波食物 煮都係煮公仔面
爛命一條

我唔鐘意食水果 但桔同奇異果好平

咁平時有咩社交活動?有冇交心既Local friend?

同同學飲下酒架咋
無呀 我本來係香港都唔多朋友 習慣左

咁一定係住心斎橋啦

大阪啲物價係咪真係便宜啲
因為之前淨係會去東京

平d 但差唔幾 類似10蚊既野東京會賣11,12蚊 真係差唔幾 但東京住就貴好多

旅遊簽都有3個月 你當住 住6000蚊港紙一個月
有d airbnb可以成個月咁租 自己住係平 超市7點左右就減價
雖然唔係日本產(阿根廷產)但7隻大蝦刺身都係23蚊港紙 仲要好好味 3個月 你當住用你2萬 一日洗2,300蚊左右咁囉

Thank you
學校多唔多台灣/香港人
日本多唔多gay佬
當年同過個雙性戀日本仔同居
一開始唔知 知左驚到震
仲要試過同個日本仔搵番黎個d sp玩多p
咩都比佢睇曬
諗番都驚驚地

咩問題 點樣用國家去量測多唔多同性戀
同性戀唔係潮流
咁實多過香港架 日本人口多過香港咁多

覺得0仔特別多
學校多唔多台灣/香港人

台灣人好多 最多 香港好小
小弟依家24歲
係香港生存行屍走肉 返工放工
一直想搵件事令自己做一個改變
學激戰話齋點都要有返樣令自己值得提起既事
樓主大大覺得日本留學有冇改變過你自己?
利申 plan存多年幾錢就去 想值留學跳出個井
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞