大阪留學中,你問我答

696 回覆
30 Like 4 Dislike
留名
你個名

我岩岩訓醒 以為自己係自己度留名
識到女未
識到女未

無女朋友
巴打你讀邊間語文學校? 我黎緊會報今年10月入學 想問下搵pt易唔易搵同點搵?
我應該會去中部個邊

咩係中部?

愛知縣名古屋個頭
我都係搵日_報
其實我想一去到就搵pt做 依家有n5程度左右 係咪都係得執房同洗碗做
巴打你讀邊間語文學校? 我黎緊會報今年10月入學 想問下搵pt易唔易搵同點搵?
我應該會去中部個邊

咩係中部?

愛知縣名古屋個頭
我都係搵日_報
其實我想一去到就搵pt做 依家有n5程度左右 係咪都係得執房同洗碗做

正常係 而且一定要有人介紹先有機會
我應該會去中部個邊

咩係中部?

愛知縣名古屋個頭
我都係搵日_報

10月入學 仲有段時間 巴打諗住去到先學定係一路會上堂去到10月?
點解會選擇名古屋?
我依家仲周圍睇緊d資料
我應該會去中部個邊

咩係中部?

愛知縣名古屋個頭
我都係搵日_報

10月入學 仲有段時間 巴打諗住去到先學定係一路會上堂去到10月?
點解會選擇名古屋?
我依家仲周圍睇緊d資料

我依家一路都學緊 希望去個時有n4
因為我女朋友係名古屋住
巴打想去邊讀
我應該會去中部個邊

咩係中部?

愛知縣名古屋個頭
我都係搵日_報

點解會選擇名古屋?
我依家仲周圍睇緊d資料

因為我女朋友係名古屋住
巴打想去邊讀

另外如果十月入學三月要報 佢地係要半年前開始搞
我應該會去中部個邊

咩係中部?

愛知縣名古屋個頭
我都係搵日_報

點解會選擇名古屋?
我依家仲周圍睇緊d資料

因為我女朋友係名古屋住
巴打想去邊讀

n5係自己估定係考左?
我知大概最遲4月尾就要申請
我自己想去東京
不過要過幾日上去拎多d資料睇埋幾錢 個d先做到決定
我應該會去中部個邊

咩係中部?

愛知縣名古屋個頭
我都係搵日_報

點解會選擇名古屋?
我依家仲周圍睇緊d資料

因為我女朋友係名古屋住
巴打想去邊讀

n5係自己估定係考左?
我自己想去東京

冇考到 不過學日文個邊啲staff話我大概係n5程度囉
我應該會去中部個邊

咩係中部?

愛知縣名古屋個頭
我都係搵日_報

點解會選擇名古屋?
我依家仲周圍睇緊d資料

因為我女朋友係名古屋住
巴打想去邊讀

我十月入學 8月先做第一步
我應該會去中部個邊

咩係中部?

愛知縣名古屋個頭
我都係搵日_報

點解會選擇名古屋?
我依家仲周圍睇緊d資料

因為我女朋友係名古屋住
巴打想去邊讀

n5係自己估定係考左?
我自己想去東京

東京住好貴
你番足28個鐘每星期都係岩岩夠你交租電話費同電煤
我應該會去中部個邊

咩係中部?

愛知縣名古屋個頭
我都係搵日_報

點解會選擇名古屋?
我依家仲周圍睇緊d資料

因為我女朋友係名古屋住
巴打想去邊讀

咁簽證個度其實係咪好易批

咩係中部?

愛知縣名古屋個頭
我都係搵日_報

點解會選擇名古屋?
我依家仲周圍睇緊d資料

因為我女朋友係名古屋住
巴打想去邊讀

咁簽證個度其實係咪好易批

Yes
4月去大阪
有咩必食推介
洗唔洗帶tempo比你
果陣去東京
日文都唔識句
淨係識 大丈夫 多謝 都成功係居酒屋同樂園同日本妹玩
好想單獨去食女
4月去大阪
有咩必食推介
洗唔洗帶tempo比你

維他檸檬茶好無
果陣去東京
日文都唔識句
淨係識 大丈夫 多謝 都成功係居酒屋同樂園同日本妹玩
好想單獨去食女

4月去大阪
有咩必食推介
洗唔洗帶tempo比你

維他檸檬茶好無

你推介左先得格
4月去大阪
有咩必食推介
洗唔洗帶tempo比你

維他檸檬茶好無

你推介左先得格

我無覺得呢度有野食係好食到必食
比較深刻我其實覺得蟹道樂係幾好味
來左4個月 完全無學過就來 日語得n5(未考)
26歲 巴
語言學校一年學費大約120萬曰元
住宿 連煤氣電費38000-40000日元每月
有番pt airbnb housekeeper, 900/hr 包交通費

份pt都幾ok咁啵
唔知人工算高定低
但係有次我去梅田9搵一間燒肉放題,佢地係個茅廁門口貼左張請人告示,我見到pt侍應都係900~950日元
三月中去大坂、有沒有去過Bic camera?我反而想去Aeon買野
三月中去大坂、有沒有去過Bic camera?我反而想去Aeon買野

26歲 巴
有番pt airbnb housekeeper, 900/hr 包交通費

份pt都幾ok咁啵
唔知人工算高定低
但係有次我去梅田9搵一間燒肉放題,佢地係個茅廁門口貼左張請人告示,我見到pt侍應都係900~950日元

大阪無經驗pt都係900-1000左右
26歲 巴

份pt都幾ok咁啵
唔知人工算高定低

大阪無經驗pt都係900-1000左右

起碼housekeeper應該會輕鬆過侍應
可以講下housekeeper要做啲咩
幾時先要返工 返工返幾耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞