大阪留學中,你問我答

696 回覆
30 Like 4 Dislike
巴打 黎緊6月頭黎大阪 想問嗰時係咪差不多日日都落雨?
同想問邊到多跑步鞋買又比較抵?(mizuno同asics嗰啲)
有冇咩博物館/美術館係必去?
最後仲有冇咩放題推薦?
好多問題,麻煩晒巴打,感激不盡

我10月先黎 搭唔到你六月咩天氣
跑步鞋唔識 我跑唔到步
大阪城天守閣入面幾好睇 有d名將真係用過既野 信長 家康 幸村... etc
力丸燒肉 幾好味(我只食過3間放題)
租屋通常包啲咩? 上網幾錢個月?

包上網 其他乜都唔包

包上網 其他乜都唔包

即係床果啲要自己買 ? 要訓地下了
點解樓豬果間語言學校要120萬 我睇東京果啲好似都係80萬多啲

我只係睇左ymca同我果間 ymca仲貴 我去前一個半月先搞 無乜選擇

[img][url]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/04/06/014837_56ff61d392985e1cc68c50a865066285.jpg[img][/url]

仲要比多40萬?

你報左幾多科 數學 英文 綜合? 如果係咁應該差唔多

我唔明個問題
我係一年80幾加40 total 我年半
但3個月交一次錢 我隨時可以唔讀
樓豬10月入學 正常唔係要讀年半咩 4月入學先有1年讀 定係你報果種唔係升大學果啲?
點解樓豬果間語言學校要120萬 我睇東京果啲好似都係80萬多啲

我只係睇左ymca同我果間 ymca仲貴 我去前一個半月先搞 無乜選擇

[img][url]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/04/06/014837_56ff61d392985e1cc68c50a865066285.jpg[img][/url]

仲要比多40萬?

你報左幾多科 數學 英文 綜合? 如果係咁應該差唔多

我唔明個問題
我係一年80幾加40 total 我年半
但3個月交一次錢 我隨時可以唔讀

哦... 咁岩啦

包上網 其他乜都唔包

你加錢可以比你
日本租屋係真係空屋 真 係 空 屋
但仲介幫你搞果d係招呼外國人
我一次性比多7000日元 有床 床架 電飯煲 微波爐 衣櫃 table chair,但全部好撚廢果d, 係租 唔係買 你走要全部留低 爛左壞左要賠

包上網 其他乜都唔包

題外話有個台灣同學自己有睡袋 唔撚租
但我覺得好撚戇鳩 佢間屋空撚到仆街

包上網 其他乜都唔包

你加錢可以比你
我一次性比多7000日元 有床 床架 電飯煲 微波爐 衣櫃 table chair,但全部好撚廢果d, 係租 唔係買 你走要全部留低 爛左壞左要賠

你覺得俾依7000日元值唔值?

包上網 其他乜都唔包

你加錢可以比你

唔比出去買床枕頭被仲貴過7000
但當然質素好d 我果d係垃圾 第一個月要日日飲d酒先訓得著 張床薄到得手掌咁
飯煲我無用過 但微波爐日日用.. 我覺得都抵比
加上無衣櫃其實好麻煩

包上網 其他乜都唔包

你加錢可以比你

但當然質素好d 我果d係垃圾 第一個月要日日飲d酒先訓得著 張床薄到得手掌咁
加上無衣櫃其實好麻煩

hi仆街仔

包上網 其他乜都唔包

你加錢可以比你

加上無衣櫃其實好麻煩

hi仆街仔

絲打 去左大阪幾個月先開始搵工?
我下年去讀語言學校 想了解一下

我去之前完全無接觸過 一,兩個月50音都未背好啦

Housekeeper 應該唔請男仔吧?
我諗住下年過去
依家識五十音 其他識dd
最怕到時遇到唔好既室友

Housekeeper 應該唔請男仔吧?
我諗住下年過去
依家識五十音 其他識dd
最怕到時遇到唔好既室友

我係男仔 第一份工就係housekeeping
我而家係bartender (n4-n5水平)
日語能力唔係生存準則
出國係睇你遇到咩人 你個人醒唔醒爬
我計埋今年日本已經係第9年係外國生活
你地有冇tg group? 大阪留學剛到一星期,好多野都好迷惘。
你地有冇tg group? 大阪留學剛到一星期,好多野都好迷惘。

無 你關於係大阪有野問果d可以睇我另一個post
你可以黎搵我 我有工介紹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞