大阪留學中,你問我答

696 回覆
30 Like 4 Dislike
來左4個月 完全無學過就來 日語得n5(未考)
26歲 巴
語言學校一年學費大約120萬曰元
住宿 連煤氣電費38000-40000日元每月
有番pt airbnb housekeeper, 900/hr 包交通費

份pt都幾ok咁啵
唔知人工算高定低
但係有次我去梅田9搵一間燒肉放題,佢地係個茅廁門口貼左張請人告示,我見到pt侍應都係900~950日元

大阪無經驗pt都係900-1000左右

起碼housekeeper應該會輕鬆過侍應
可以講下housekeeper要做啲咩
幾時先要返工 返工返幾耐

執你唔識既人係沖涼「格」d濕澾澾既頭髮,洗廁所 係咪輕鬆過侍應我就真係唔知啦
Er.. housekeeper你知唔知點解先 知就應該知要做咩
上面有答過時間日子
果陣去東京
日文都唔識句
淨係識 大丈夫 多謝 都成功係居酒屋同樂園同日本妹玩
好想單獨去食女

新地大把玩

執你唔識既人係沖涼「格」d濕澾澾既頭髮,洗廁所 係咪輕鬆過侍應我就真係唔知啦
Er.. housekeeper你知唔知點解先 知就應該知要做咩
上面有答過時間日子

其實間間airbnb都唔同面積
大少少好多都收成三四百銀清潔

上面有答過時間日子

其實間間airbnb都唔同面積
大少少好多都收成三四百銀清潔

3,400銀 得一半落我袋架咋
你當200呎就做一個鐘 900yen
交通全數攞番 你當來回500yen咁
有d擔心到時部電腦點搞
上網會唔會好慢
巴打你依家有無用緊桌上電腦?
有d擔心到時部電腦點搞
上網會唔會好慢

無⋯亦無聽過會有人抬部台機出國讀書

我係香港用100mbps 我覺得呢度比較快⋯
我無打機習慣 快慢係用down av做準則
有d擔心到時部電腦點搞
上網會唔會好慢

香港就係深水埗 日本應該係秋葉原
我怕雞同鴨講 日本唔知有無網上砌機送貨
有d擔心到時部電腦點搞
上網會唔會好慢

香港就係深水埗 日本應該係秋葉原
我怕雞同鴨講 日本唔知有無網上砌機送貨

我唔係住東京 亦唔識電腦
但如果外國野 你比個list佢執應該得 大家都係睇英文名啫外國貨
聽完巴打講自己都準備計劃去,最麻煩係自己儲蓄唔多,怕連學費都未夠俾
聽完巴打講自己都準備計劃去,最麻煩係自己儲蓄唔多,怕連學費都未夠俾

1年甩甩漏漏預凸小小 十六-廿萬啦
神戶exchange緊
神戶exchange緊

南京町有無香港食物買?零食飲品都得
出年4月會去
如果經中介報語言學校 以4月入學為例 幾月上去報名好? 同埋銀行存款證明係咪要比近幾個月既申請人存款户口record佢睇?
20萬hkd夠唔夠過佢個審查
Download AV 唔驚瀨野咩? 我聽講宿舍之前有人BT咗d唔知乜春都好麻煩。

遠遠都冇呢個數,諗住試下去半年,其實可唔可以邊去留學邊申請Working visa係個邊做野?

遠遠都冇呢個數,諗住試下去半年,其實可唔可以邊去留學邊申請Working visa係個邊做野?

有人保你 幫你申請咪得
日本申請working visa要有大學學歷
Download AV 唔驚瀨野咩? 我聽講宿舍之前有人BT咗d唔知乜春都好麻煩。

唔知喎 鳩硬無親戚
出年4月會去
如果經中介報語言學校 以4月入學為例 幾月上去報名好? 同埋銀行存款證明係咪要比近幾個月既申請人存款户口record佢睇?
20萬hkd夠唔夠過佢個審查

你問中介啦 人地專業 問又唔使錢 我答錯就唔好啦

有人保你 幫你申請咪得
日本申請working visa要有大學學歷

即係點都要搵父母幫手,有大學學歷

btw今個星期六日好似hello japan有個留學展,到時應該會去睇睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞