大阪留學中,你問我答

696 回覆
30 Like 4 Dislike
報左去大阪一年,希望成功

實成功架

實成功架

多得巴打你呢個Post, 令我有去日本留學既念頭 宜家係咁打工搵緊錢交學費同到時用

實成功架

多得巴打你呢個Post, 令我有去日本留學既念頭 宜家係咁打工搵緊錢交學費同到時用

有錢就批
間語言學校本身冇宿舍咁點?要自己搵再叫學校做擔保?代代木果頭租金貴唔貴

實成功架

有錢就批

專門學校?

定語言學校?

Both 你比到錢 學校做擔保咋嘛 讀書簽證去邊都極易批
間語言學校本身冇宿舍咁點?要自己搵再叫學校做擔保?代代木果頭租金貴唔貴

香港中介公司都有辦法搞到
我唔係住學校既 我叫日經搵既
點解樓豬果間語言學校要120萬 我睇東京果啲好似都係80萬多啲

原來係咁.. 我都諗住搵日經搞 見佢有埋講座聽.. 其實1年時間夠唔夠考留學試 除左日文 仲要考政治 地理等等 真係好似有啲難
點解樓豬果間語言學校要120萬 我睇東京果啲好似都係80萬多啲

樓主土豪

可能有保母接送
你邊間?
我諗住暑假黎讀幾個月
唔揾代辦得嗎
租屋通常包啲咩? 上網幾錢個月?

我只係睇左ymca同我果間 ymca仲貴 我去前一個半月先搞 無乜選擇

實成功架

有錢就批

專門學校?

定語言學校?

Both 你比到錢 學校做擔保咋嘛 讀書簽證去邊都極易批

我都報左7月 大阪短期留學course, 10星期讀商業日語, 唔知有冇用

肯講實有用既

原來係咁.. 我都諗住搵日經搞 見佢有埋講座聽.. 其實1年時間夠唔夠考留學試 除左日文 仲要考政治 地理等等 真係好似有啲難

唔識呢d 我只係語言學校 無諗過升學 無研究
你邊間?
我諗住暑假黎讀幾個月
唔揾代辦得嗎

你識搞咪得 旅遊簽自己過黎搞
代辦以我所知 係收對家錢 唔係收你錢

我只係睇左ymca同我果間 ymca仲貴 我去前一個半月先搞 無乜選擇

仲要比多40萬?
朋友係新今宮付近買左housing做bnb 地下想開間cafe 有無得做?近心齊橋街同 車站一分鐘路程

你去大阪都唔會揀住新今宮,除非好平
要搭車就算1個站都大減吸引力 成間和式舊屋我見1千萬日元就有 都幾抵

[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/04/06/014837_56ff61d392985e1cc68c50a865066285.jpg[img]

仲要比多40萬?

你報左幾多科 數學 英文 綜合? 如果係咁應該差唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞