[A/I]《Summons Board》[2] 3月15日前送限定!!!

1001 回覆
9 Like 1 Dislike

呢隻有無用

我一星期前嘅首抽
復讐の姫君boss點破防
係咪一定要開大炮或者唔殺條女等佢破防
同埋個boss會反咩攻擊

隻王內置10萬防,
血大約100萬,反射盾50%減炮傷

如果用防禦貫通炮,唔等減防要超過10萬傷先開始打得入
110萬先秒到

講緊單格
或者再明確啲咁講係一下傷害過10萬
例如普攻
一個箭頭3-4下(7星)
講緊一下要過10萬 先會唔係出1
所以要秒 要係單格貫炮達到110萬傷
(炮魂係唔連埋一齊計)

全團自動回血等減防坦死佢?
星期五維修後重置白金抽
星期五維修後重置白金抽

24號更新完又可以怒屌四眼仔

呢隻有無用

我一星期前嘅首抽

hyper完拎黎打魂

隻王內置10萬防,

110萬先秒到

講緊單格
例如普攻
(炮魂係唔連埋一齊計)

只要唔打死條女 好似3回就會減防?
可以用棋 無角落箭頭既 卡住佢
小心唔好打死左佢
減左防 好似防係0(唔sure)

隻王內置10萬防,

110萬先秒到

講緊單格
例如普攻
(炮魂係唔連埋一齊計)

只要唔打死條女 好似3回就會減防?
可以用棋 無角落箭頭既 卡住佢
小心唔好打死左佢
減左防 好似防係0(唔sure)

明白 boss加條女cd真係好煩
其實防暈應該畀邊類嘅角色用?

箭頭少 or 方位不利角色

係咪即係為咗要招技夾硬塞落去擺唔啱位嗰啲

有啲勁角都少箭頭
e.g. 火獸操士
要儲力ge
e.g. 暗機娘
新手報到
順便想問下火傭兵同冰狼,邊個開局好
巴哈個網冇火傭兵既推薦評分
新手報到
順便想問下火傭兵同冰狼,邊個開局好
巴哈個網冇火傭兵既推薦評分

唔知邊隻好刷封面果幾隻就得
限定起手係基本
新手問下啲石儲賣嚟11抽定續粒續粒抽
新手問下啲石儲賣嚟11抽定續粒續粒抽

個人體驗,單抽同11連中好野機率差唔多,
11抽慳5石咁解
其實防暈應該畀邊類嘅角色用?

箭頭少 or 方位不利角色

係咪即係為咗要招技夾硬塞落去擺唔啱位嗰啲

有啲勁角都少箭頭
e.g. 火獸操士
要儲力ge
e.g. 暗機娘

仲有木詩 木牛
中左冰狼王 上網睇先知第一代限定
但睇唔出有咩勁
●全限定系列首抽簡介:
.獸王 【隊員向】
.獸帝 【火/水OK】【暗普通】【光/木弱勢】
.裝姬 【水/木推介】【火OK】【暗光隊員向】
.古龍 【普通】
.三創神 【最佳首抽】
.獸操士 【光最佳首抽】【火/木/水/暗普通】
.機娘 【最佳首抽】
.封龍士 【火/暗推介】【光普通】

*最佳首抽>推介>OK>普通>弱勢

●隊長技排行:
*注意1,4隻棋一隊,無話邊1隻最強,要睇技能搭配,有隊長都要有隊員,一隊攻略全部關卡係唔可能!

*注意2,排名唔係絕對,視乎觀點與角度,
而以下排名係綜合 泛用性/攻擊/防守,而且無考慮主動技

*簡寫說明:
-C代表Combo
-(X)+(Y) 代表必須是(X)屬性兼且是(Y)Type
-可組隊員%即係隊員佔全體棋寵%(高=泛用),假設各Type/屬性數量平均

直接倍攻排名:
( 名 | 組隊條件(可組隊員%) | 倍率(攻) | 防守力(倍血/減傷/回血) | 額外能力 )

1.【火創神】 | 攻撃Type(33%) | 4.5倍攻 | 每Turn回血2000

2.【木創神】 | 平衡Type(33%) | 3.5倍攻 | 1.8倍血 | 受到攻擊後令敵人受到3000無視防禦傷害

3.【火獸帝】 | 火或平衡(46.7%) | 3.3倍攻 | 2倍血

4.【古龍系列】 | 對應屬性(20%) | 3.2倍攻 | 1.8倍血 | 對應副Type額外能力

5.【暗獸帝】 | 暗或HP(46.7%) | 2.8倍攻 | 2倍血

有條件倍攻倍血:
( 名 | 組隊條件1[2](可組隊員%) | 倍率(攻)1/2/3 | 最大倍率(攻) | 防守力(倍血/減傷/回血) )

1.【木機娘】 | 木暗(40%) | 直接2.5倍攻/木暗合擊3.6倍 | 最大9倍 | 2倍血

1.【光機娘】 | 光火(40%) | 直接2.5倍攻/光火合擊3.6倍 | 最大9倍 | 2倍血

2.【水創神】 | HP Type(33%) [+光水(13%)] | 直接3倍攻/水光合擊3倍 | 最大9倍 | 2倍血

3.【光獸操士】 | 光(20%) [+平衡 Type(6.7%)] | 直接3.2倍攻/光+平衡4C 2.5倍 | 最大8倍 | 減傷50%

4.【水獸帝】 | 水或攻擊(46.7%) | 6C 4.5倍攻 | 40%減傷

5.【暗封龍士】 | 火暗 [+HP或攻擊][+本身血量少於13333或15000(滿回血魂)](?%) | 回血30%以上 5倍攻/火暗+HP攻擊 攻擊BUFF狀態5倍 | 最大25倍 | 60%減傷

6.【火封龍士】 | 火或平衡(46.7%) [+炮Type(9.3%)] | 直接2倍攻/技能傷害4倍 | 最大倍率[炮擊]8倍 | 40%減傷

7.【水獸操士】 | 水(20%)[+平衡(6.7%)] | 水3.5倍攻 | 平衡1.8倍血/水+平衡30%減傷

8.【火獸操士】 | 火(20%)[+攻擊(6.7%)] | 火3.8倍攻 | 攻擊1.8倍血&每Turn回血1500

9.【暗獸操士】 | 暗(20%)[+反擊(4%)] | 暗3.2倍攻/反擊Type反撃時1.5倍 | 最大4.8倍反撃 | 暗1.8倍血

10.【光封龍士】 | 光或攻擊(46.7%)[+拳頭(9.3%)] | 光或攻擊2倍攻&攻擊BUFF狀態2倍/拳頭Type 7C 3倍 | 最大倍率12倍 | 無防守力增幅

副Type隊長:
炮Type
【水裝姬】 | 炮Type(20%) | 炮擊傷害7.3倍 | 2.6倍血

*炮Type隊長有其他選擇,但水裝姬仍屬一線

拳頭Type
1.【火機娘】 | 拳Type(20%) | 4C 3.5倍攻/8C 9倍 | 8C吸血30%

2.【暗裝姬】 | 拳Type(20%) | 8C 6.4倍攻 | 8C吸血15%

*暗裝姬已變成隊員向,與火機娘相差甚遠

防禦Type
1.【木裝姬】| 防Type(20%) | HP70%以上6倍攻/爆擊時3.5倍 | 最大21倍 | 40%減傷

2.【木獸操士】 | 木光暗(60%)[+防Type(12%)] | 木光暗直接2倍攻/防Type HP60%以上3.5倍/防Type HP5%以下10倍 | 無防守力增幅

*木裝姬自從上修後超強大,頂級防禦Type隊長,木裝姬主動技集 回血/無敵/必爆撃,而且不限Type,作為隊長隊員都非常強,唯一問題係需要有補血隊員維持血線

輔助(陷阱)Type:
1.【水機娘】 | 輔助Type(20%) | 對受詛咒敵人7倍攻/陷阱傷害4.5倍 | 減傷30%

2.【光裝姬】 | 輔助Type(20%) | 對受詛咒敵人5倍攻/陷阱傷害4.5倍 | 減傷30%

*水機娘隊長技完全凌駕光裝姬

反撃Type:
1.【暗機娘】 | 反撃Type(20%) | 反撃時9.2倍攻 | 50%減傷&每Turn回血1500

2.【火裝姬】| 反撃Type(20%) | 反撃時9倍攻 | 2倍血 | 受到攻擊後令敵人受到2000無視防禦傷害

*暗機娘不至於完全取代火裝姬,有無視防禦傷害,但整體價值暗機娘更高,有極高生存力(減傷+回血),3Turn 40倍反撃亦增加容錯率
繼續更新post頭,都係個句,
希望大家一齊睇下有無野加/減/改

今次係全限定簡介,爭議可能會比較大

之後希望加埋平民棋介紹,
同埋再慢慢加圖美化就功德完滿
但睇唔出有咩勁

的確係麻麻,覺醒完都唔夠勁
白金抽重置姐係點 我係咪要星期五前上到100lv
白金抽重置姐係點 我係咪要星期五前上到100lv

1.【水機娘】 | 輔助Type(20%) | 對受詛咒敵人7倍攻/陷阱傷害4.5倍 | 減傷30%
2.【光裝姬】 | 輔助Type(20%) | 對受詛咒敵人5倍攻/陷阱傷害4.5倍 | 減傷30%

真係無眼睇
石板妹仲有無用
但睇唔出有咩勁

的確係麻麻,覺醒完都唔夠勁

之前中左
未夠實力進
石板妹仲有無用

加exp拎黎做leader打送石關
雖然我有開運之後就掉左
石板妹仲有無用

加exp拎黎做leader打送石關
雖然我有開運之後就掉左

真係無眼睇

見到真係好嬲

(屌你荻原肯上修光裝未)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞