[A/I]《Summons Board》[2] 3月15日前送限定!!!

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
想問下隊長技寫攻擊力x倍 eg火滅
除左物理攻擊,隊員既技係唔係都有加成?

首先要睇攻擊力x倍個觸發條件
如果係x Combo以上攻擊力x倍,因為觸發條件係combo,而你啲技同Combo係分開兩個action,所以即使你招技係計攻都唔會有效
(覺醒特性係High Counter嘅寵反擊另計)

如果係好似火滅咁直接攻擊力x倍,咁就睇你隊員招技係咪計攻,係計攻就有,唔係計攻就冇

如果係x Combo以上攻擊力x倍,因為觸發條件係combo,而你啲技同Combo係分開兩個action,所以即使你招技係計攻都唔會有效

如果係好似火滅咁直接攻擊力x倍,咁就睇你隊員招技係咪計攻,係計攻就有,唔係計攻就冇

明白,因為岩岩抽到呢隻,照你咁講應該食到火滅加攻效果

Btw呢隻叫咩名?佢個隊長技好似唔錯
但火系hp輔助棋我得好少

呢隻叫 新火惡(新惡魔系列 火屬棋)
配屁王用 陷阱傷害可怕 加上本來有貫炮 唔怕反擊
佢ls強勢 但少人用 因為主要 要玩火屬陷阱
唔多 同 少強勢 (主要係 紅A 新火惡)
同埋要Hp type 先有兩倍血 Hp type 火屬陷阱 就更少
應對某啲關 係唔錯嘅選擇 但試關/平常速刷/乜乜乜 就唔會用得上
Eg 可以新火惡 屁王 海耀 是但加隻hp type功能寵 (封技/推炮)

配屁王用 陷阱傷害可怕 加上本來有貫炮 唔怕反
同埋要Hp type 先有兩倍血 Hp type 火屬陷阱 就更少
應對某啲關 係唔錯嘅選擇 但試關/平常速刷/乜乜乜 就唔會用得上
Eg 可以新火惡 屁王 海耀 是但加隻hp type功能寵 (封技/推炮)

配屁王用 陷阱傷害可怕 加上本來有貫炮 唔怕反擊

唔該哂巴打
好詳細

計啊 但睇你公會有幾勁 我個個先1605

個人覺得唔好上血魂先,打定啲魂係倉, 用落覺得唔夠血先上都未遲

其實正路唔食?
因為計埋公會既加成肯定過15000

血魂其實好雞肋 一嚟可能會過咗限血個level 二嚟撞正限血關就廢咗咁濟
個人習慣非必要嘅魂都唔會上住
打定係倉 到真係非上不可先上魂
如果唔係刷多多魂都唔夠用
(除非會用sc買魂 / 直接食隻上滿哂魂嘅6,7星幫第2隻上魂)
不過依啲都係個人睇法 最終上唔上你自己決定

火機娘max lv過左13333血
食唔到暗封龍招技
變相宜家冇隊員

Max lv應該唔會過
如果上左血魂先會過
利申無上血魂先岩岩好唔過15000

我應該係未食回血魂所以火機娘食唔到招技
遲左入坑, 木創+gp抽果三隻女神打主線打到開始無咩力, 抽而家部機又唔抵, 點算
覺醒啲料係咪有排都未打到?
打塔頂用貓頭鷹係咪會穩d?

唔好再入黎呀

唔好再入黎呀

獸帝入左幾次無撚哂啲體

12/F ? 未打
不過好多隊都有用係真

12/F ? 未打
不過好多隊都有用係真

Yes
頭先r1就收左皮
抽到新水塔羅
詛咒隊係咪好難湊夠數?
抽到新水塔羅
詛咒隊係咪好難湊夠數?

純詛咒隊唔入流 普攻上咒機率太低 隊嘢會唔夠輸出
抽到新水塔羅
詛咒隊係咪好難湊夠數?

純詛咒隊唔入流 普攻上咒機率太低 隊嘢會唔夠輸出

咁隻嘢可以點用

唔好再入黎呀

你木J頭
打依家隻火反擊同隻屁王返黎就過到
神級啲boss好勁
一下都扣五位數
係咪要全隊滿等先夠打嫁

我冥都過唔到

咩冥? 冥關 個定位開始轉左做有指定方式過 唔單純係用暴力/走位

海牙,仙靈山都過唔到
神級啲boss好勁
一下都扣五位數
係咪要全隊滿等先夠打嫁

我冥都過唔到

咩冥? 冥關 個定位開始轉左做有指定方式過 唔單純係用暴力/走位

海牙,仙靈山都過唔到

好明顯滿等係冥基本入場資格
我就是失敗的例子
神級啲boss好勁
一下都扣五位數
係咪要全隊滿等先夠打嫁

我冥都過唔到

海牙,仙靈山都過唔到

海牙 個隻補血寵?
成500萬血 .... 非正常新手打到嘅關
除非你走棋好叻
有人新手帳 用咒過....
仙靈山 血唔高 但有減傷盾 應該仲有內建防
仲有秒殺陷阱 係麻煩啲
要睇下你有咩大傷害啲技能 / 純加攻 陷阱? 定大炮
(老手表示 仙靈山 2回解決
最上層放棄,試晒box所有可能隊伍都過唔到

無新暗惡實在太難打,搵唔到其他棋替代佢,
倍攻+無敵,一隻棋做到兩隻棋嘅野
打生果1hr得一隻爸爸

【攻略】サナーレスの塔棺王暗塔攻略要點及組隊心得
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=25691&snA=18661

有曬咪隊過到
你可以試下處女座加冥王既
我有新暗惡但係隊隊都冇練過,一係就差一隻打都打唔到
神級啲boss好勁
一下都扣五位數
係咪要全隊滿等先夠打嫁

我冥都過唔到

海牙,仙靈山都過唔到

海牙 個隻補血寵?
成500萬血 .... 非正常新手打到嘅關
除非你走棋好叻
有人新手帳 用咒過....
仙靈山 血唔高 但有減傷盾 應該仲有內建防
仲有秒殺陷阱 係麻煩啲
要睇下你有咩大傷害啲技能 / 純加攻 陷阱? 定大炮
(老手表示 仙靈山 2回解決

新手表示得2隻三週年限定木機娘,木惡魔
,火機娘,光獸操咁囉

【攻略】サナーレスの塔棺王暗塔攻略要點及組隊心得
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=25691&snA=18661

有曬咪隊過到
你可以試下處女座加冥王既
我有新暗惡但係隊隊都冇練過,一係就差一隻打都打唔到

呢條link我都po過,無處女座
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞