[鋼筆撚]有冇人寫字仲用緊鋼筆(4)

994 回覆
4 Like 0 Dislike
聯合國個支又係正 146同m800真係掛心
Btw 想知點解出面啲146可以平咁多 除左冇保養
支ocean筆有人中過9成係深藍 1成係可以反光個隻藍 好慘
https://www.bilibili.com/video/av46628008/?spm_id_from=333.788.videocard.1
條友係依間買 淘寶買筆信心有冇提升到
上官網買可以免費換一次筆尖size
跟住差既都應該係保養啦
水我買
喂 係我幫你揾架
係都你買啦
香港搵唔到就淘寶勇士一波
等勇士
其實我淘左支lamy2000開心使用中架啦
但m1000 真係太貴 好驚中招
我都只係會係我睇過人地開箱個d鋪到買 M1000係咪大支過149
上網睇size差唔多
我係睇中佢個nib勁彈
用黎練字
走去inbox 左問有冇支M800 希望佢會話重有
你唔好問啦 買啦
睇人開箱試寫睇到好想要 希望佢有貨 有貨就月中去買 暫時放棄146
有冇邊支平彈尖推薦下
啱啱入坑,手頭有三支平野
(pilot kaküno, lamy safari, cross bailey)
頭兩支都仲可以做到少少少少粗細分別
cross果支真心唔知點寫
彈尖我得pilot Falcon 同 justus95
gold nib支支都幾百鎊
定轉玩dip pen算
btw有冇字睇下
巴打你係咪玩開英文書法
係,一直用brush pens玩modern果隻
但想轉啲傳統copperplate果啲
Dip pen真係平數倍
不過有得用唔係唔用墨水筆嘛
啱啱先真係開始用鋼筆冇耐,唔想咁快洗幾百鎊買筆住
玩下dip pen睇下手感再諗諗

btw成個post都冇字睇
想J靚字
墨水筆入墨方便咁多
靚字就幫唔到你啦 字醜到無人可比
請問146 ef對比日筆係咪都係好粗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞