[鋼筆撚]有冇人寫字仲用緊鋼筆(4)

994 回覆
4 Like 0 Dislike
無149,比較唔到
張相係買完果時搭車影。之後墨都無入過
新筆一買完就上墨寫返兩三日收藏
呢隻藍勁靚仲要漸變得好靚無買錯
一般Flagship pen 會日日用同轉 有新鮮感

Demonstrator/限量幾百支個d真係唔敢上墨
巴打呢支custom urushi咩nib

用開歐f是唔是m比較好

諗緊買呢支定custom urushi好
本身有m805但你隻色又好正 入多支ef都幾正
我會揀漆
805EF好正
準備入手漆 得閒問價
今日拎熊本熊個set 個筆袋好值 但手氣唔好
個盒有缺陷 不過個價有咁質素算係咁
EF尖都唔係好刮紙配左黑茶色
Urushi ink house 賣5650
但我係台灣要等小品有貨先入手23000台
訂左兩盒 遲下去拎
係崩左定點?
崩咗 但尋日up唔到圖 不過整體冇乜問題
拎到返屋企重有開心嘅心情
報告翻
買咗堆新筆啱啱到手
capless decimo真係好正
反而最期待嘅sailor profit 21k
capless 個筆尖是咪好過癮
但sailor 21k你覺得太軟?
兩盒thanks

Kumamon kumamon
kumakumakumamon

不過支149放唔落
下面個層只係放到細筆
個紙袋拎到返屋企爛左 想買過個收藏
想問下20號namiki同30號custom urushi
會prefer 邊支?50號太大碌
係咪差好多
價錢都差幾千
咁20/30號
你會點排?
鐘意有少少feedback 但要軟少少

咁應該30號最岩?

Capless 個隻m尖寫感我ok 夠哂腍

但我嫌capless太幼 握位又怪就放棄

但日筆好似普遍無歐筆個種墜手感

M1000太滑 想有少少kop既feedback 但嫌kop太輕

無地方試寫好難就咁諗
咁我會覺得30岩你想要既野多d
Capless嗰種又滑又有少少彈手嘅feel真係正到無倫
我覺得21k寫起上黎個摩擦感太勁
仲勁過舊版3776
至少我嗰支係寫起上黎勁大聲
同埋我買白色
個筆身嗰種膠hi到墨係瞬間染色抹唔乾淨
勁過3776咁誇
個筆身有冇相睇下 未試過筆身上到色
拆散哂佢 浸supersonic cleaner

再唔係加少少ammonia 再浸
佢係入完墨之後近住筆舌嗰圈會染色染得比較犀利(我用吸墨器
其他白色筆都係紙巾一抹就乾淨未試過咁樣
啱啱到手入咗一管墨
諗住寫曬再洗
之後入墨直接用針筒打入去算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞